Redactia.ro
Home » Sport » Premieră mondială! Un sportiv a alergat maratonul în mai puţin de două ore!

Premieră mondială! Un sportiv a alergat maratonul în mai puţin de două ore!

Premieră mondială la maraton

Premieră mondială. Pentru prima dată în istorie, un sportiv a reuşit să termine proba de maraton în mai puţin de 2 ore. Cel care a reuşit această performanţ este kenyanul Eliud Kipchoge (34 de ani).

Premieră mondială. Kenyanul Eliud Kipchoge a reuşit să impresioneze o lume întreagă. Din păcate însă rezultatul obţinut de campionul olimpic de maraton și deținătorul recordului mondial, nu poate fi recunoscut pentru că nu a fost o competiţie oficială. Sportivul a terminat cursa de 42,195 kilometri cu timpul de o oră, 59 de minute, 40 de secunde şi două zecimi.

Cursa a avut loc la Viena într-un parc. Campionul olimpic Eliud Kipchoge deţine recordul mondial, de două ore, un minut şi 39 de secunde, pe care l-a stabilit, la maratonul de la Berlin, în septembrie 2018. Kenyanul a pierdut o singură cursă în toată cariera sa, la Berlin în 2013.

Eliud Kipchoge a fost ajutat în cursa de la Viena

Organizatorii au permis ca maratoniştii să primească ajutor în cursa de la Viena. Astfel, Kipchoge a fost ajutat de 41 de „iepuri”, care l-au sprijinit pe parcursul cursei. 41 de sportivi au alergat pentru ca acesta să poată doborâ recordul. Printre ei, s-au numărat vice-campion mondial la 5.000 de metri, etiopianul de 19 ani Selemon Barega, Matthew Centrowitz, campionul olimpic la 1.500 metri, dar şi Ronald Musagala. Eliud Kipchoge are în palmares medalia de aur la Olimpiadă, titlul de campion mondial şi deţine şi recordul mondial la maraton. Sportivul a mai încercat şi în alte curse să coboare sub timpul de 2 ore.

Citeşte şi: Cristiano Ronaldo a bătut toate recordurile! A ajuns la 699 de goluri!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: