Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Nicolae Ciucă, anunțul așteptat de toți românii: „De la 1 ianuarie se aplică TVA de 5% la energie termică”

Premierul Nicolae Ciucă, anunțul așteptat de toți românii: „De la 1 ianuarie se aplică TVA de 5% la energie termică”

La începutul ședinței de Guvern de vineri, premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul așteptat de milioane de români. Șeful Guvernului a anunțat că de la 1 ianuarie se aplică TVA de 5% la energie termică.

Premierul Ciucă a făcut declarația, la începutul ședinței de Guvern, potrivit căreia, de la 1 ianuarie 2022, va fi stabilit TVA 5%, pe perioada iernii, pentru energia termică livrată populaţiei, şcolilor, spitalelor şi altor instituţii.

Premierul Ciucă, anunțul așteptat de toți românii: „De la 1 ianuarie se aplică TVA de 5% la energie termică”

”Astăzi avem pe masa Guvernului OUG-ul privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli. Din discuţiile şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, findamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici, care aparţin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a spus premierul, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de astăzi, Guvernul va stabili ca, de la 1 ianuarie 2022, să fie aplicată cotă a taxei TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atâta pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

”Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea creşterii preţurilor”, a spus prim-ministrul.

Premierul Ciucă, noi măsuri pentru 2022

Tot la începutul ședinței de Guvern, prim-ministrul a anunțat și celelate principale măsuri fiscale pe care le va adopta Guvernul în cursul ședinței de vineri pentru anul 2022.

Premierul Ciucă a mai anunţat că, în prelungirea programului Prima Casă, Guvernul stabileşte o cotă redusă de TVA, de 5%, a unei singure locuinţe, a cărei valoare se încadrează între suma de 450.000 de lei şi 700.000 de lei.

Nicolae Ciucă a mai anunțat că Guvernul nu va scădea plafonul de încadrare ca microîntreprinderi, de la 1 milion de euro la 500.000 de euro, începând cu 1 ianuarie

 

Etichete: