Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Nicolae Ciucă: după 15 februarie este posibilă o relaxare a restricțiilor

Premierul Nicolae Ciucă: după 15 februarie este posibilă o relaxare a restricțiilor

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit recent despre posibilitatea restricțiilor din România în contextul pandemic actual. După o perioadă dificilă pentru țara noastră, există posibilitatea ca după data de 15 februarie să avem parte de relaxare a acestora.

Premierul Nicolae Ciucă: după 15 februarie este posibilă o relaxare a restricțiilor

Recent, Nicolae Ciucă a fost invitat în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, unde a discutat despre situația pandemică actuală și despre posibilitatea ridicării restricțiilor în perioada următoare.

Premierul se arată optimist din acest punct de vedere și a subliniat că Ministrul Alexandru Rafila se așteaptă ca după 15 februarie să existe o relaxare a măsurilor de prevenție și a restricțiilor.

„Avem nevoie ca economia să poată să îşi revină şi să îşi revină cât mai curând posibil. Am avut şi avem în continuare discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în timpul săptămânii, şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete.

Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare, am început să scădem cu 2-3 mii de infectări pe zi, chiar şi astăzi, ne raportăm la datele cu o săptămână în urmă, astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută. Şi de ce folosim ziua de marţi?

Pentru că în weekend testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare şi diagnostic şi atunci, luni, marţi şi miercuri avem date comparative din care putem să ne dăm seama cum evoluează situaţia.

Nu vreau să mă antepronunţ, am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci în evoluţia infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul guvernului.”, a declarat premierul Ciucă, exclusiv pentru Antena 3.

Se dorește creșterea economiei

O consecință a ultimilor doi ani de pandemie au fost pierderile economice, lucru pe care Premierul Nicolae Ciucă îl are în vedere. Consideră că deciziile Guvernului ar trebui să fie orientate spre creșterea economică și o soluție ar fi încurajarea producătorilor români.

„Împreună putem să găsim soluţii pentru a produce, pentru a avea şi noi mândria şi satisfacţia că putem să aducem pe piaţă produse româneşti, că vom reuşi să găsim în magazine produse alimentare româneşti, că vom putea să cumpărăm diverse produse care sunt produse în România.”, a mai adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: