Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore

Iată ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore

Nicolae Ciucă a făcut declarații astăzi, de Ziua Învățătorului, pentru dascălii români aflați încă în grevă generală.

„Majorările salariale deja decise de Guvern sunt consolidate în noua grilă de salarizare. Am deblocat posturile în educație, pentru a nu afecta calitatea actului de învățământ din cauza numărului insuficient de profesori”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus că „trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învăţământul din România, de care depinde viitorul copiilor noştri”.

„Greva din sistemul de învăţământ a pornit de la o realitate ce poate fi corectată prin dialog, iar în calitate de prim-ministru am arătat respect şi deschidere la consultările cu reprezentanţii sistemului de învăţământ şi prin soluţiile adoptate deja în întâmpinarea solicitărilor exprimate. Toţi ne dorim un cadru favorabil unui învăţământ de calitate, sens în care ne-am angajat şi am început o regândire echitabilă a salarizării – ceea ce am transmis şi partenerilor de discuţii. Abordăm însă toate aceste aspecte cu responsabilitate şi realism, prioritizând resursele necesare”, a mai afirmat prim-ministrul.

Nici marți, 6 iunie 2023, profesorii nu vor să se întoarcă la ore. Ei au început greva în 22 mai 2023.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru profesorii aflați în grevă, care nu vor să intre nici marți la ore
Dan Morar / Shutterstock

Părinții din România se revoltă! Ce decizie au luat aceștia când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii

Greva generală din Educație nu se încheie nici după minivacanța de Rusalii.

Marius Nistor a declarat la Digi24 că „momentan, mesajul este că greva va continua” și asta pentru că cei 300.000 de angajați care protestează nu pot accepta un compromis.

„Colegii vor decide ce vor face de mâine. Indiferent dacă vor continuă greva sau că vor reveni la școală, ei merită tot respectul nostru. Momentan mesajul este că greva va continua. Doar colegii noștri pot decide cu totul și cu totul altceva”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

„Elevii să aibă încredere în dascălii lor. În permanență ne-am gândit și ne vom gândit tot la ei. Nu putem vorbi de compromis atunci când vorbim de viețile a peste 300.000 de colegi de-ai noștri. Cred că guvernul ar trebui să facă compromisul, politicienii noștri, în sensul în care renunță la orgolii și la supărări și vin și iau o decizie care ar trebui să fie importantă pentru toți din învățământ. Politicienii noștri evita să își asume decizii radicale privind finanțarea sistemului de învățământ, de asta și credibilitatea lor este scăzută”, a mai spus acesta, potrivit sursei menționate anterior.

În contextul acesta, părinții iau și ei atitudine. Părinții elevilor din clasele terminale au inițiat o petiție online pentru ca examenele naționale să aibă loc la datele fixate.

„Copiii noștri nu sunt monedă de schimb”, atrag atenția aceștia.

Ultima ofertă a Guvernului, neacceptată de dascăli, a fost ca profesorii să primească 1.000 de lei brut la salariu și 400 de lei pentru personalul nedidactic, începând cu 1 iunie 2023, decizie urmată de o majorare a salariilor etapizat, în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: