Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Nicolae Ciucă: „Stocul de iod din România este insuficient”. Ce măsură pregătește Guvernul

Premierul Nicolae Ciucă: „Stocul de iod din România este insuficient”. Ce măsură pregătește Guvernul

În contextul războiului din Ucraina și a amenințărilor lansate de liderul rus privind un posibil atac nuclear, premierul Nicolae Ciucă a declarat că, în momentul de faţă, România are un anumit stoc de pastile de iod. Însă acesta este insuficient. Așadar, la nivelul Guvernului se iau anumite măsuri privind această situație.

Guvernul a luat legătura cu firmele autohtone pentru producerea în regim de urgenţă a pastilelor de iod, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în direct, la Digi24.

Premierul Nicolae Ciucă: „Stocul de iod din România este insuficient”

„În momentul de faţă există un anumit număr de pastile de iod. El este insuficient. Motiv pentru care, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente, astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a declarat premierul.

”Vă spun cu toată tăria mea că nu se va ajunge la o astfel de situaţie. Nici măcat accidental nu trebuie să se ajungă. În situaţia în care doar a rostit-o, datoria noastră este să luăm măsuri de precauţie. Și să fim în măsură să protejăm populaţia”, a mai punctat premierul Ciucă.

Premierul Ciucă: „Până în acest moment nu există depăşiri ale nivelului de radiaţie”

Totodată, premierul Ciucă a avut un mesaj pentru toți românii. Șeful Guvernului susține că nu există, până în acest moment, depășiri ale nivelului de radiație.

„Până în acest moment nu există depăşiri ale nivelului de radiaţie. Ca atare, revenind la ceea ce trebuie să facă Guvernul, Guvernul este în măsură să ia măsurile care se pretează pentru o astfel de situaţie, măsuri de precauţie, astfel încât să putem să venim şi să reacţionăm într-o prezumtivă situaţie de acest fel”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Incendiu la Zaporojie, la cea mai mare centrală nucleară din Europa

Autorităţile locale ucrainene au anunţat că Forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei.

Ucraina a precizat că forţele ruse au atacat centrala în zorii zilei de vineri, provocând astfel un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

„Personalul operaţional monitorizează situaţia de la reactoarele centralei”, au informat pe social media autorităţile locale. Acestea au adăugat că eforturile depuse au ca obiectiv asigurarea faptului că operaţiunile sunt în conformitate cu cerinţele de securitate.

Sâmbătă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunţat că nivelul radiaţiilor este în parametrii normali, iar radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: