Redactia.ro
Home » Știri » Premiile OSCAR 2020. Sud-coreeni au scris istorie. Comedia „Parasite” este marea câștigătoare a anului

Premiile OSCAR 2020. Sud-coreeni au scris istorie. Comedia „Parasite” este marea câștigătoare a anului

Premiile OSCAR 2020. Sud-coreeni au scris istorie. Comedia "Parasite" este marea câștigătoare a anului

Premiile OSCAR 2020. Sud-coreeni au scris istorie. Comedia „Parasite” este marea câștigătoare a anului. Premiile Oscar, a luat sfârșit duminică noapte la Los Angeles. Oscar 2020 a scris istorie, filmul sud-coreean Parasite a câștigat atât la categoria cel mai bun film, cât și la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

Premiile OSCAR 2020. Sud-coreeni au scris istorie. Comedia „Parasite” este marea câștigătoare a anului

Comedia sud-coreean „Parasite” a primit Oscarul pentrul cel mai bun film. În cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar, filmul sud-coreean a făcut istorie. Este cel de-al treilea trofeu major al serii pe care îl primește pelicula sud-coreean-ă, după ce a fost declarată și cel mai bun film într-o limbă străină. De asemenea, regizorul peliculei a fost ales cel mai bun dintre competitorii săi redutabili.

Este pentru prima oară când un film într-o limbă străină ia Oscarul pentru cel mai bun film.

Câștigătorul premiilor Oscar 2020

Filmul sud-coreean Parasite a cțștigat patru premii, iar marele pierzător este Irishman, filmul lui Martin Scorsese, și nu a primit niciun trofeu.

Parasite a mai câștigat un Glob de Aur pentru film într-o limbă străină și două premii BAFTA pentru scenariu original și pentru film în altă limbă decât engleză. De asemenea, comedia sud-coreeană s-a impus și la categoria film internațional și i-a adus un Oscar pentru regie lui Bong Joon-Ho și unul pentru scenariu pe care l-a împărțit cu Han Jon-won.

Filmul “Parasite”, cu Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-jeong Jo este o metaforă despre diferențele sociale dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă.

Renee Zellweger a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol prinicipal pentru prestația din filmul Judy. În 2004, Zellweger a mai câștigat un premiu Oscar pentru rol secundar, cu filmul Cold Mountain.

Filmul Joker a fost nominalizat la 11 categorii

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar l-a câștigat marele actor Brad Pitt, datorită interpretării sale din lungmetrajul Once Upon a Time în Hollywood. Actrița Laura Dern a fost premiată cea mai bună actriță în rol secundar pentru pelicula „Marriage Story”.

Marele favorit al acestei ediţii a premiilor Oscar a fost filmul “Joker”, în regia lui Todd Phillips, care a fost nominalizat la 11 categorii, printre care şi cel mai bun film, regie şi actor în rol principal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: