Redactia.ro
Home » Știri » Preoții nu mai au voie să ceară bani pentru nunți și înmormântări. Unde poti face sesizare

Preoții nu mai au voie să ceară bani pentru nunți și înmormântări. Unde poti face sesizare

preot

Preoții care solicită bani de la oameni pentru a oficia slujbe precum înmormântări sau cununii se pot confrunta cu sancțiuni severe și chiar riscul de a fi excluși din comunitatea bisericească. Cu toate că plata pentru aceste servicii nu este obligatorie, atunci când oamenii aleg să ofere o sumă de bani ca donație, preoții sunt obligați să elibereze chitanță, conform informațiilor furnizate de mesagerulhunedorean.ro.

Preoții care sunt acuzați că ia bani în schimbul slujbelor de înmormântare se pot confrunta cu sancțiuni care variază de la o simplă mustrare, până la verificări periodice mai stricte și chiar mutarea disciplinară la o altă biserică. În cazurile mai grave, aceștia pot risca excluderea din Biserică. Aceste măsuri restrictive au fost introduse pentru a preveni abuzurile financiare asupra familiilor aflate în doliu și pentru a asigura transparența financiară în cadrul bisericii.

Unde poți face sesizare

Colectarea de bani de către preoți în timpul slujbelor de înmormântare sau de cununie poate varia de la o biserică la alta, motiv pentru care se recomandă contactarea autorităților locale pentru informații precise cu privire la această practică.

Pentru a combate astfel de comportamente, persoanele care se simt presate sau forțate să plătească sume de bani pot face reclamații la Biserica Ortodoxă Română prin intermediul adresei de email: biroul.sesizari@patriarhia.ro. Acest mecanism permite oamenilor să semnaleze astfel de abuzuri și să contribuie la menținerea integrității și transparenței în comunitatea bisericească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini