Redactia.ro
Home » Știri » Preotul din Suceava cercetat pentru moartea bebelușului după botez este nevinovat. Reacția părinților după ce au primit raportul medicilor legiști

Preotul din Suceava cercetat pentru moartea bebelușului după botez este nevinovat. Reacția părinților după ce au primit raportul medicilor legiști

Preotul din Suceava cercetat pentru moartea bebelușului după botez a fost găsit nevinovat, potrivit raportului făcut de medicii legiști, făcut public acum. Familia copilului mort amenință cu plângere penală.

Cazul bebelușului mort după botez la Suceava a scandalizat toată România la începutul anului.

Raportul legiștilor a vizat contextul în care un bebeluș de șase săptămâni a murit la sfârșitul lunii ianuarie, la Suceava, imediat după ce a fost botezat. Cazul a stârnit în spațiul public reacții dure legate de ritualul botezului.

Procurorii au declanșat atunci procedura de urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat botezul.

Preotul din Suceava cercetat pentru moartea bebelușului după botez, găsit nevinovat

Prima concluzie emisă atunci de legiști a fost că bebelușul ar fi murit în urma lichidului aspirat în plămâni. Raportul făcut public acum arată însă cu totul alte concluzii.

Documentul medicilor legiști a stabilit că preotul care l-a băgat pe copil în  cristelniță este nevinovat. Decesul bebelușului, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică, potrivit legiștilor.

Concret, moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat, scrie în raportul citat de Monitorul de Suceava.

Afecțiunile pe care le prezenta copilul – pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă, au fost sigur și direct letale, se arată în raport.

În același raport de expertiză sunt păstrate și constatările inițiale ale medicilor de la urgență și de pe ambulanță care au constatat înecul prin imersie de apă, lichidul găsit în plămâni etc.

Cazul bebelușului nu pare să fie încheiat odată cu raportul medicilor legiști, având în vedere că reacția părinților care și-au pierdut copilul la scurt timp după botez nu a întârziat să apară.

Mai exact, familia bebelușului mort după botez contestă raportul medico-legal. Părinții îndurerați au anunțat și că vor înainta și o plângere penală față de cele două cadre medicale care și-au pus semnătura pe acest raport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: