Redactia.ro
Home » Știri » Președintele brazilian refuză ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Președintele brazilian refuză ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Președintele brazilian refuză ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Guvernul brazilian a refuzat marți ajutorul liderilor G7 după ce au oferit suma de 22 de milioane de dolari pentru stingerea incendiilor de vegetație și salvarea Pădurii Amazoniene.

Președintele brazilian refuză ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Brazilia nu a acceptat ajutorul liderilor G7 care au oferit suma de 22 de milioane de dolari pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană. Cei din guvernul brazilian nu au oferit niciun motiv clar pentru respingerea ajutorului. Președintele Braziliei a acuzat Franța că tratează Brazilia ca pe o colonie. Ministrul Apărării din Brazilia, Fernando Azevedo de Silva susține că incendiile din Pădurea Amazoniană sunt sub control acum. Acesta a anunțat că au fost trimiși peste 44.000 de soldați pentru a stinge incendiile.

De asemenea, consilierul președintelui brazilian, Onyx Lorenzoni a declarat că Brazilia ar putea oferi lecții oricărei țări în ceea ce privește protejarea pădurilor, motiv pentru care a refuzat oferta lansată de liderii G7.

Vă mulţumim, dar probabil acele resurse ar fi mai relevante pentru reîmpădurirea Europei”, a declarat Lorenzoni.

Liderii G7 s-au întâlnit duminică în Franța

Organizația G7, este formată din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite. Cei șapte lideri au fost de acord să acorde sprijin și pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire. Liderii s-au oferit să ajute Brazilia oferindu-i suma de 22 de milioane de dolari pentru a stinge incediile din Pădurea Amazoniană, însă aceasta a refuzat oferta.

Potrivit Agenției spațiale braziliene, Pădurea Amazoniană din Brazilia a fost afectată de un număr mare de incendii anul acesta. Conform datelor obținute prin satelit, se arată o creștere cu 85% a incendiilor față de aceeași perioadă a anului 2018.

Cifrele oficiale au arătat că mai mult de 75.000 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în primele opt luni ale anului, fiind cel mai mare număr din ultimii șase ani. Anul trecut, în aceeași perioadă au fost înregistrate 39.759 de incendii. Emanuel Macron, președintele Franței a declarat că numărul de record de incendii din pădurea Amazoniană reprezintă o criză internațională.

Citeste si:Incendiile din Pădurile Amazoniene. Fundația DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: