Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Klaus Iohannis, despre noul record de cazuri COVID-19: „Vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie”

Președintele Klaus Iohannis, despre noul record de cazuri COVID-19: „Vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie”

Președintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre numărul record de cazuri noi. Președintele le-a transmis cetățenilor să poarte în continuare masca de protecție pentru a limita răspândirea infectării cu COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis, despre noul record de cazuri COVID-19: „Vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă miercuri, după ședința privind rectificarea bugetară cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor publice, Florin Cîțu.

După ce numărul de noi cazuri a fost actualizat de către Grupul de Comunicare Strategică, Iohannis a susținut o conferință de presă unde a vorbit despre numărul mare de cazuri noi, dar și despre situația interlopilor. Miercuri, autoritățile au raportat 1.415 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Din nou, liderul statului le-a trasmis un mesaj românilor să poarte mască de protecție și să păstreze distanța.

„Vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie.Am discutat cu ministrul Sănătății, pentru că am observat un interes deosebit și pe evoluția epidemiei dar și pe tema vaccinului.Este important pentru români să știe că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat”, a spus Iohannis în conferința de presă.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni (12.08.2020)

Astăzi, din păcate, avem iarăși un record nedorit de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Este mult prea mult, de aceea, dragi români, vă rog pe toți să purtați masca și să păstrați distanța ca să scăpăm de această epidemie. În acest moment, la nivelul Uniunii Europene, nu există un vaccin aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare. România este parte a acestui efort și s-a înscris la Uniunea Europeană, în prima etapă, pentru 10 milioane de doze, atunci când, într-un viitor sperăm cât mai apropiat, un vaccin va fi disponibil la nivel european.

Publicată de Klaus Iohannis pe Miercuri, 12 august 2020

Klaus Iohannis, despre situația clanurilor interlope

Totodată, președintele României a vorbit despre situația clanurilor interlope, după ce liderul clanului Duduianu a fost ucis în urmă cu o săptămână.

Potrivit acestuia, autoritățile iau măsuri, dar aceste lucruri nu se vor rezolva imediat, susținând că problema clanurilor interlope au fost tolerate prea multă vreme.

Am discutat cu responsabilii despre aceste chestiuni și știu că se lucrează foarte serios pentru a combate aceste clanuri, cum le-ați numite, sau crima organizată.Eu sunt convins că ministerele implicate vor face ordine, și da, e o problemă de siguranță a cetățeanului, evident”, a mai declarat Iohannis.

În legătură cu organizarea alegerilor, președintele a menționat că acestea vor avea loc, numai în cazul în care epidemia de coronavirus nu se agravează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: