Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Klaus Iohannis, reacție dură în cazul Căminelor Groazei: „Este o rușine națională!”

Președintele Klaus Iohannis, reacție dură în cazul Căminelor Groazei: „Este o rușine națională!”

Cine va fi președintele interimar al României dacă Klaus Iohannis acceptă președinția Consiliului European? Scenariu șoc în politica românească 

Președintele Klaus Iohannis, reacție dură în cazul Căminelor Groazei. Iată ce a declarat!

Președintele Klaus Iohannis, reacție dură în cazul Căminelor Groazei

Klaus Iohannis declară că problema azilelor groazei este o rușine națională și că este necesar să se ia măsuri decisive pentru a eradica această problemă din rădăcină. Întrebat despre demisia lui Marius Budăi, el subliniază importanța ca cei aflați în poziții de putere să aibă curajul de a lua măsuri politice necesare.

„Chestiunea asta cu azilele groazei este una foarte complicată. Cred că este o rușine națională! 

Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că aici sunt mulți vinovați. Dar nu toți pot fi încadrați la fel. Sunt unii vinovați direct, cei care i-au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo și-au căutat liniștea. Este foarte problematic. Aceste persoane trebuie identificate și sancționate conform legii.

Dar mai sunt și alții… Cum putem să ne imaginăm că funcționează aceste azile fără ca autoritățile de verificare și control să știe? Trebuie văzut cine a știut și nu a acționat trebuie tras la răspundere.

Cred că lucrurile vor merge mai departe, fiindcă vinovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit. Trebuie să fie găsiți toți vinovații, indiferent că vorbim de o vinovăție în exercițiul funcției sau una politică sau morală.

Până când nu vor fi trași la răspundere toți cei care au permis o astfel de grozăvie lucrurile nu vor putea fi îmbunătățite. Deci eu sunt adeptul unei intervenții clare, ferme și hotărâte”, a declarat președintele Klaus Iohannis

Întrebat dacă Marius Budăi ar trebui să demisioneze, Iohannis menționează: „Nu știu cine se face vinovat politic. Sper ca cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

Marius Budăi: „A fost o complicitate!”

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a afirmat duminică, în cadrul anchetei privind bătrânii torturați în azile, că au avut loc anterior și alte verificări, în urma cărora au fost formulate recomandări. Cu toate acestea, el susține că acuzația de rele tratamente este dificil de demonstrat în urma unui simplu control.

De asemenea, ministrul afirmă că abuzurile ar fi putut fi acoperite de cei responsabili de intervenție.

„Sunt chestiuni care trebuie înțelese foarte, foarte clar. Sunt anumite responsabilități care vin la nivel central, dar sunt anumite responsabilități care intră în activitatea Consiliului Judeţean, în speţă Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului, şi eu vă spun ca un om care a lucrat în sistem ştiţi foarte bine şi cunosc sistemul şi pot vorbi foarte, foarte clar chiar dacă poate unii foşti colegi de-ai mei o să se supere pe mine dar ăsta este adevărul şi dacă se demonstrează până la urmă că a fost o complicitate în acest sens, de a se ascunde aceste fapte, aceşti oameni, până să răspundă în faţa lui Dumnezeu, trebuie să răspundă legal, penal şi conform rigorilor legii.

Şi sper, chiar dacă nu doresc niciodată răul nimănui, să primească pedepsele maxime pentru că aşa ceva nu este posibil”, a spus Marius Budăi, în direct la emisiunea „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: