Redactia.ro
Home » Monden » Președintele României a fost decorat în România. Cu ce a fost îmbrăcată Carmen Iohannis

Președintele României a fost decorat în România. Cu ce a fost îmbrăcată Carmen Iohannis

GALERIE FOTO (3) Președintele României a fost decorat în România

Klaus Iohannis a participat la decernarea Premiului ”Otto cel Mare” în Germania, fiind decorat. Alături de el a fost și soția sa, Carmen Iohannis care a purtat două ținute elegante. Mulți s-au întrebat cât au costat acestea. Prima Doamnă a purtat creațiile designerului de modă Andreea Tincu, impresionând toți invitații.

Președintele României a fost decorat în România. Cu ce a fost îmbrăcată Carmen Iohannis

Klaus Iohannis a primit pe 14 octombrie distincția pentru onorarea marilor merite în procesul european de unificare în Germania. Alături de președinte a fost și Prima Doamnă care a avut două ținute extraordinare. Carmen Iohannis a purtat un compleu alb, format din rochie și pardesiu, realizat din brocart italian, asortat cu o pereche de pantofi escaprin și o geantă roz.

Mai târziu, Prima Doamnă a îmbrăcat o rochie albastră, din brocart, cu încrustații din mătase. Cele două ținute sunt semnate de către designerul Andreea Tincu. Potrivit creatoarei de modă, prețul celor două creații este de 1.250 lei pentru fiecare rochie, și 1.000 de lei pardesiul cu croiala unică. „Ambele piese vestimentare purtate şi de Carmen Iohannis pot fi achiziţionate de către oricine, fiind disponibile şi pe site-ul oficial”, a precizat Andreea Tincu pentru Fanatik.

Klaus Iohannis, decorat la decernarea premiilor ”Otto cel Mare”

Președintele României a ținut un discurs după ce a primit premiul, mulțumindu-i Germaniei pentru onoarea care i s-a adus, și pentru faptul că a organizat acest eveniment în ciuda pandemiei. „Sunt deosebit de onorat să primesc Premiul „Otto cel Mare”, care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice, a spus Iohannis.

De asemenea, liderul României i-a mulțumit ministrului federal, Heiko Maas. „Stimate domnule Ministru Federal, Heiko Maas, vă mulţumesc pentru cuvintele deosebit de calde adresate în discursul dumneavoastră de Laudatio. Aceste cuvinte mă onorează şi constituie o recunoaştere a ataşamentului României faţă de procesul unificării şi al construcţiei europene. Aş dori să mulţumesc şi organizatorilor, care au făcut posibilă desfăşurarea acestei ceremonii speciale, în condiţiile dificile impuse de pandemia de Covid-19„, a mai spus seful statului.