Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, declarații de ultimă oră: „România are nevoie de resetare”

Președintele României, declarații de ultimă oră: „România are nevoie de resetare”

Președintele Romaniei

Șeful statului a susținut marți o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ce a încheiat cele două ședințe cu membrii Guvernului. Iohannis a anunțat când vor fi putea fi ridicate unele restricții din starea de alertă.

Mesajul Președintelui Iohannis: România trebuie resetată!

Klaus Iohannis a precizat că unii români nu au respectat măsurile impuse de autorități din cauza coronavirusului, și că unii au înțeles greșit conceptul stării de alertă.

„În această perioadă am văzut foarte mulţi români care respectă regulile. Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu măsurile sanitare. Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă însemană relaxarea totală a măsurilor. Dragi români, virusul este încă printre noi… Dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea noi focare şi noi valuri de îmbolnăviri.

Totodată, președintele României a menționat că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție.

Sunt aceiaşi vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român şi care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru naţional să eşueze”,a spus Iohanis.

Șeful statului a criticat partidul PSD pentru că nu este interesat de soarta românilor, ci doar de soarta membrilor partidului.

„România nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare. Această pandemie ne-a afectat pe toți. O abordare constructivă implică tratarea crizei”, a conchis Iohannis.

Ce se va întâmpla pe viitor cu economia României?

Totodată, Klaus Iohannis a afirmat că instituțiile din țară s-au adaptat foarte bine situației cauzată de epidemia de coronavirus.  Conform acestuia, economia țării nu va porni de la 0, iar relansarea acesteia se va baza pe investițiile în mari proiecte de infrastructură.

Iohannis le-a reamintit românilor că măsurile luate până acum au dat rezultate, dar, și de acum încolo, aceștia trebuie să respecte măsurile de protecție, purtarea măștilor și respectarea distanțării sociale în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: