Redactia.ro
Home » Știri » UPDATE: Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii de dublare a alocațiilor

UPDATE: Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii de dublare a alocațiilor

GALERIE FOTO (2) UPDATE: Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii de dublare a alocațiilor

UPDATE: Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii de dublare a alocațiilor.  Președintele României, vești privind dublarea alocațiilor! Ce se va întâmpla pe 18 ianuarie. Klaus Iohannis a vorbit joi despre dublarea alocațiilor și despre decizia dacă legea va fi sau nu promulgată. Guvernul PNL, nu se va opune acestei majorări, dar are o condiție.

Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii de dublare a alocațiilor

Prim-ministrul României a anunțat astăzi că Guvernul va proroga, după promulgare, termenul de intrare în vigoare a Legii dublarea alocațiilor, până când vor fi descoperite alte resurse financiare.

Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil banii vor fi alocați la rectificarea din iulie.

„Cel mai probabil, soluţia pe care vor merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii”, a spus Orban, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

„Alocarea resurselor poate fi făcută la rectificarea bugetară care se va face după 1 iulie. Vom vedea exact când vom proroga”, a mai declarat Ludovic Orban.

Președintele României, vești privind dublarea alocațiilor! Ce se va întâmpla pe 18 ianuarie

Potrivit Capital.ro, președintele Klaus Iohannis a vorbit joi despre dublarea pensiilor. Impactul asupra bugetului pe 2020 prin dublarea alocațiilor a fost calculat la 6 miliarde de lei. Liberalii ar dori să facă acest lucru doar dacă este sustenabil.

Iohannsi a declarat nu are de gând să refuze promulgarea legii, dar că ea se află în analiză și pentru lămuriri de la Guvern.

Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen la 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea se află în analiză și pentru lămuriri de la Guvern, pentru că vorbim de niște sume care nu sunt cuprinse în buget.

Există variante, cu siguranță, dar trebuie să fim foarte realiști. Prima rectificare de buget se poate face abia la jumătatea anului.”, a declarat președintele Iohannis.

De asemenea, Orban a vorbit luni despre creșterea alocațiilor și a anunțat că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor.

Citeste si:Idee controversată pentru românii care primesc pensie mai mare de 1.200 de lei

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini