Redactia.ro
Home » Știri » Președintele SUA, discurs despre situația din Ucraina și acțiunile lui Vladimir Putin, pe care l-a numit „dictator”

Președintele SUA, discurs despre situația din Ucraina și acțiunile lui Vladimir Putin, pe care l-a numit „dictator”

Joe Biden a ținut în decursul zilei de marți un discurs despre situația alarmantă din Ucraina. Președintele SUA a vorbit despre posibilitatea ca statul său să se implice direct în războiul pornit de Rusia pe teritoriul țării conduse de Vladimir Zelenski. 

Președintele SUA, discurs despre situația din Ucraina și acțiunile lui Vladimir Putin, pe care l-a numit „dictator”

Este a șaptea zi când Ucraine reușește să reziste eroic în fața atacurilor trupelor rusești. În acest context dificil, Joe Biden a ținut un discurs, în care a criticat acțiunile lui Vladimir Putin, pe care l-a numit „dictator” și o amenințare pentru securitatea lumii.

„De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc”, a declarat preşedintele Biden în discursul rostit în Congresul SUA.

Președintele SUA a vorbit și despre NATO și scopul principal al acestei organizații, care și-a propus să păstreze pacea în lume după cel De-al Doilea Război Mondial.

„Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după al II-lea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează”, a argumentat preşedintele SUA.

Chiar dacă armata Statelor Unite nu se vor implica direct în acest conflict militar, Joe Biden și-a prezentat susținerea față de Ucraina. Mai mult, a declarat că președintele Rusiei a refuzat să rezolve acest conflict în mod diplomatic.

„Este vorba de un război premeditat şi neprovocat. Putin a respins eforturile diplomatice. A crezut că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona. A crezut că ne poate diviza. Numai că Putin s-a înşelat, noi eram pregătiţi”, a subliniat Joe Biden în discursul ţinut în Congres.

Biden i-a oferit lui Zelenski un telefon securizat, cu ajutorul căruia vor putea comunica în timpul invaziei

Pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina, Joe Biden dorește să păstreze legătura cu Volodimir Zelenski. În acest sens, i-a oferit un telefon securizat, prin care va comunica cu acesta în momentele de criză pe care le traversează poporul Ucrainean.

Potrivit CNN, Statele Unite au furnizat un telefon similar și ministrului de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: