Redactia.ro
Home » Știri » Preţurile apartamentelor continuă să explodeze. Care sunt oraşele cu cele mai scumpe locuințe

Preţurile apartamentelor continuă să explodeze. Care sunt oraşele cu cele mai scumpe locuințe

Apartamente ieftine București

Prețurile apartamentelor în marile orașe ale României continuă să crească. Orașele cu cele mai scumpe locuințe rămân Cluj-Napoca și Brașov. Nici Capitală și Iașiul nu sunt departe.

Preţurile apartamentelor continuă să explodeze

Din ultimele date puse la dispoziţie de imobiliare.ro, reiese că preţurile apartamentelor îşi continuă trendul ascendent şi observăm că în ultimele 30 de zile Cluj-Napoca şi Braşov conduc detaşat în clasamentul celor mai piperate locuinţe.

„Tensiunea socio-politică resimțită în contextul conflictului militar din Ucraina, nu a avut, până în momentul de față, un efect tranșant asupra prețurilor de pe piața rezidențială. Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață, însă cele mai semnificative s-au consemnat pe segmentul rezidențial nou”, potrivit raportului.

Metru pătrat apartament – la nivel național – 1.654 de euro

Astfel, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat, în ultima lună, „un avans de 2,8% la nivel de țară – marjă de creștere semnificativ comparabilă cu cea din februarie, anume 0,8%. Suma medie solicitată pentru un apartament, fie el vechi sau nou, a ajuns, astfel, la 1.654 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul p lunii martie (față de 1.609 de euro pe metru pătrat în februarie)”.

„După şocul resimţit la începutul crizei din ţara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoţional, piaţa rezidenţială şi-a revenit în ultimele 3 săptămâni, astfel încât cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie.

Pe fondul cererii crescute şi a creşterii costului de construcţie, ne aşteptăm ca preţurile apartamentelor să continue acest trend ascendent”, a declarat directorul de marketing Imobiliare.ro, Daniel Crainic, citat de ziare.com.

Prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca

Locuințele din Cluj rămân cele mai scumpe din toată țata. La fel ca în februarie, așteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat și în martie, de data aceasta cu 4,2%; acestea se situează, în prezent, la o medie de 2.330 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.236 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui februarie.

Prețurile apartamentelor din Brașov

În Brașov, indicele a consemnat, per ansamblu, o creștere de 2,8% a prețurilor apartamentelor, de la 1.514 de euro pe metru pătrat util, la 1.556 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui martie.

Prețurile apartamentelor din București

Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vânzare în București au înregistrat un avans general de 2,4%, prețurile crescând de la o medie de 1.609 de euro pe metru pătrat util, până la 1.648 euro pe metru pătrat.

Prețurile apartamentelor din Constanța

În Constanța, apartamentele scoase la vânzare în martie au consemnat, per ansamblu, o creștere de 1,2%, de la 1.434 la 1.451 de euro pe metru pătrat util. Nivelul actual de preț este cu 14,4% mai mare decât cel consemnat în urmă cu un an, când pretențiile vânzătorilor ajungeau la 1.268 de euro pe metru pătrat.

Prețurile apartamentelor din Timișoara

Așteptările vânzătorilor de apartamente din Timișoara s-au majorat ușor, anume cu 0,3%, în martie față de februarie, de la 1.446 la 1.450 euro pe metru pătrat util.

Prețurile apartamentelor din Iași

Indicele Imobiliare.ro a înregistrat în Iași o creștere de 0,2% în luna martie, de la 1.236 la 1.239 de euro pe metru pătrat. Comparativ cu perioada similară din 2021, când valoarea medie de listare a unui apartament era de 1.078 de euro pe metru pătrat, nivelul actual de preț este cu 14,9% mai mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: