Redactia.ro
Home » Știri » Previziune sumbră: oceanele vor deveni cei mai mari dușmani ai omenirii

Previziune sumbră: oceanele vor deveni cei mai mari dușmani ai omenirii

oceanele

Un raport ONU prevede că 280 de milioane de persoane vor fi strămutate din cauza creşterii nivelului oceanelor.

Rezervele de peşte ar putea scădea iar pagubele provocate de uragane vor creşte dacă nu se va face nimic pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Raportul special al Grupul interguvernamental de experţi asupra evoluţiei climatului (GIEC), privind oceanele şi criosfera, arată că odată cu creşterea nivelului oceanelor 280 de milioane de persoane din întreaga lume vor fi dislocate, iar aceasta în ipoteza optimistă că încălzirea globală va fi limitată la 2 grade Celsius în raport cu era pre-industrială.

Odată cu creşterea previzibilă a frecvenţei uraganelor, numeroase metropole din apropiere de zone de coastă, dar şi mici state insulare, ar fi inundate în fiecare an începând cu 2050, chiar şi în scenariile optimiste, potrivit AFP, notează Agerpres.

Raportul prevede de asemenea că 30% până la 99% din permafrost, stratul de sol îngheţat teoretic tot anul, se va topi până în 2100 dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă în ritmul actual. Permafrostul din emisfera nordică eliberează, sub efectul dezgheţului, o „bombă de carbon” din dioxid de carbon (CO2) şi metan (CH4), accelerând încălzirea.

Raportul va fi publicat oficial pe 25 septembrie la Monaco, după summitul pentru climat din 23 septembrie de la New York convocat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: