Redactia.ro
Home » Știri » Previziuni ANM. România e împărțită în două: într-o jumătate de țară va ploua, în cealalta e caniculă

Previziuni ANM. România e împărțită în două: într-o jumătate de țară va ploua, în cealalta e caniculă

GALERIE FOTO (3) ANM anunță ploi în Capitală după canicula care „a topit asfaltul”. Prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de cod galben de vreme extremă: într-o jumătate de țară va ploua, iar în cealaltă va fi caniculă, în intervale consecutive de timp. Iată, concret, ce zone din România sunt vizate.

Previziuni ANM. România e împărțită în două: într-o jumătate de țară va ploua, în cealalta e caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo de cod galben. Una vizează instabilitate atmosferică pentru miercuri, cealaltă caniculă pentru următoarele trei zile.

O avertizare de cod galben este valabilă astăzi, 17 august, începând de la ora 12:00 până diseară, la ora 22:00, și vizate următoarele fenome: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, în Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, conform meteoromania.ro.

Sursa foto: meteoromania.ro

Unde va fi caniculă în România

Cea de-a doua avertizare de cod galben este de caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că românii din sud-vestul țării o să sufere din cauza căldurii. Așadar, începând de astăzi, mâine și poimâine (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39…40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Cod galben canicula
Sursa foto: meteoromania.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: