Redactia.ro
Home » Știri » Prima declarație a lui Cristian Popescu Piedone după ieșirea din închisoare: „Îmi voi duce sectorul până la capăt. Dacă copiii mei erau acolo în acea seară, pledam tot nevinovat”

Prima declarație a lui Cristian Popescu Piedone după ieșirea din închisoare: „Îmi voi duce sectorul până la capăt. Dacă copiii mei erau acolo în acea seară, pledam tot nevinovat”

GALERIE FOTO (7)

Iată prima declarație a lui Cristian Popescu Piedone după ieșirea din închisoare!

Piedone își preia mandatul

Cristian Popescu Piedone a fost arestat în luna mai, anul trecut și eliberat astăzi, după ce i se stabilise o pedeapsă totală de patru ani de închisoare. Acesta a executat un an și o lună, până la achitare.

Potrivit unui comunicat oficial, Piedone își preia mandatul fără nici măcar o restricție legală, la Primăra sector 5.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv. Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emiteOrdinul Prefectului de repunere în funcție”, potrivit Prefectul Capitalei, Diana Anca Artene.

Prima declarație a lui Cristian Popescu Piedone după ieșirea din închisoare

„Vă întorceți?”, l-a întrebat un reporter pe Piedone la poarta penitenciarului. 

Iată ce a declarat fostul primar după ce a fost achitat în dosarul Colectiv!

„Cu siguranță da, dacă nu au făcut alegeri trebuie să mă întorc  (râde) Aș fi vrut să vă spun că dacă e așa la pușcărie veneam de mai demult…

Pierdusem speranța în Dumnzeu. Mai sus de această treaptă există Dumnzeu! M-am rugat să le deschidă ochii judecătorilor dacă sunt drepți.

Iată că astăzi justiția, nu o spun cu mulțumiri, există o speranță pentru dreptate! În 30 de ani de administrație… fiecare cu păcatele lui! Am răspuns pentru altcineva.

Nu cer despăgubiri. Deja e statul dator. Îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul.

Am crezut, cred în Dumnezeu. Cu ea am intrat, cu ea am ieșit.  L-am rugat pe Dumnzeu! „Dacă există dreptate luminează mințile judecătorilor”.

Condițiile din închisoare? (aude o altă întrebare din partea reporterilor)

M-am eliberat în închisoare. M-am gândit, m-am odihnit și mi-am pus planurile în ordine. Ești respectat dacă știi să te comporți. Am muncit, am ieșit, mi-am luat recompense, am făcut cursuri. I-am învățat pe oameni să planteze plante. Dacă copiii mei erau acolo în acea seară, pledam tot nevinovat. ”, a declarat Cristian Popescu Piedone după ce a fost achitat în dosarul Colectiv.

Sursa foto: Captură ecran RTV

 

Piedone, achitat de Înalta Curte de Casație, în dosarul Colectiv

Astăzi, judecătorii de la Curtea Supremă au emis o hotărâre prin care Cristian Popescu Piedone este achitat și eliberat din închisoare în cadrul Dosarului Colectiv. În mai 2022, fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

Aceeași instanță a respins celelalte recursuri în casație depuse în dosarul Colectiv, stabilind că Alin Anastasescu, unul dintre patronii Colectiv, pirotehnistul Cristian Niță, precum și pompierii George Petrică Matei și Antonia Radu. Aceștia vor rămâne în continuare în închisoare.

În plus față de achitarea lui Cristian Popescu Piedone, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că fostul primar al sectorului 4 și al sectorului 5 nu va mai fi obligat să plătească cheltuielile judiciare către stat.

Decizia ÎCCJ

„Dispune punerea de îndată în libertate a acestuia”Iată minuta ICCJ:

I. Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpații Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016. Obligă recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

II. Admite recursul în casaţie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone împotriva aceleiaşi decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016 şi, în rejudecare: În temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a şi alin. 3 Cod procedură penală, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL). Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat. Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul în casaţie declarat de acest inculpat rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii inculpaţi şi intimaţii inculpaţi, în sumă de câte 680 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 iunie 2023.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: