Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacţie a falsului medic italian de la Spitalul Monza. Ce spune Matteo Politi

Prima reacţie a falsului medic italian de la Spitalul Monza. Ce spune Matteo Politi

Prima reacţie a falsului medic italian de la Spitalul Monza. Ce spune Matteo Politi

Matteo Politi, falsul medic italian de la spitalul Monza, a avut o primă reacție după acuzațiile care i s-au adus. El a fost reținut de polițiștii de frontieră la Curtici, în timp ce încerca să părăsească țara într-un tren cu destinața Budapesta.

Supranumit de presa din România „Chirurgul cu opt clase”, el a declarat, în direct, la Xtra Night Show  că nu este un fals medic şi că îl supără că este numit aşa

„Când am venit în România, nu ştiam cum funcţionează sistemul, am folosit un avocat căruia i-am dat toate documentele. Avocata (italianul i-a dezvăluit doar prenumele, Laura – n.r.) s-a ocupat de tot şi la final mi-a zis că am dreptul de a profesa în România.

Voi spune totul la momentul potrivit. Din momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, din momentul în care statul român mi-a echivalat diplomele, mă numesc medic“, a susţinut el.

Cum a reuşit Matteo Politi să se angajeze la spitalul Monza

Acesta a mai declarat că are toate actele în regulă şi că poate folosi numele Matthew Mode, cel cu care s-a angajat la spital.

„Lucrurile despre care mass-media scrie în momentul de faţă sunt cele care s-au întâmplat în Italia, acolo unde cazul a fost închis şi de acolo au plecat toate poveştile.

  Când am venit în România, am dat documentele originale cu tot cu parafă unui avocat care, plătit cu o sumă considerabilă, a întreprins toate procedurile necesare pentru ca toate hârtiile mele să fie recunoscute şi au fost astfel obţinute toate avizele de către ministerele aferente, cărora le-am plătit chitanţe şi, astfel, mi-au eliberat toate documentele şi actele pentru a lucra în România.

După aceea, avocata mi-a zis că am toate actele necesare pentru a profesa în România. Pot folosi numele de Matthew Mode, am primit o scrisoare de la un notariat din România care îmi permite să folosesc acest nume”, a declarat Matteo Politi, pentru spynews.ro.

Cum a obţinut falsul medic italian parafa de la DSP

Falsul medic italian a încercat să plece din România miercuri, dar a fost prins la punctul de trecere de frontieră de la Curtici.

„Nu a opus rezistență când a fost reținut”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Ministrul Sănătăţii a făcut declaraţii despre cum italianul a putut să obţină parafa de la DSP, care i-a permis să profeseze. Sorina Pintea spune că că funcţionara de la Direcţia de Sănătate Publică i-ar fi dat parafa…din milă!

„Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…”, a spus Pintea.

Se pare că italianul a venit cu o diplomă de medicină obţinută în Kosovo, la Universitatea din Priştina, care nu era foarte inteligibilă. Condiţiile în care acesta a obţinut diploma sunt neclare, având în vedere că în Italia el nu terminase nici liceul.

Şefa DSP Bucureşti, Cristina Pelin, a declarat pentru Liberatea: „După ce a apărut în Libertatea, am controlat şi n-am înţeles nici noi nimic din diplomă, cum de funcţionarul a dat avizul!”.

Ce spune Spitalul Monza despre acest caz

Spitalul Monza susţine că italianul a realizat o singură operaţie aici şi că unitatea medicală a iniţiat demersurile juridice necesare împotriva acestuia.

Menţionăm că a fost realizată o singură intervenţie chirurgicală. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018, pentru o pacientă căreia Matteo Politi îi oferise, în prealabil, consultaţie preoperatorie într-o altă instituţie medicală.

Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către Matteo Politi.

Întreaga echipă a Grupului Monza România va lucra în strânsă legătură cu toate instituţiile implicate în ancheta referitoare acestui caz.

Până la această colaborare punctuală, din decembrie 2018, Matteo Politi nu a mai avut nicio altă colaborare cu Grupul Monza (din Italia sau din România)”, a transmis Spitalul Monza.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: