Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacție a lui Adrian Streinu-Cercel, după ce s-a vaccinat anti COVID-19. ”E extraordinar”

Prima reacție a lui Adrian Streinu-Cercel, după ce s-a vaccinat anti COVID-19. ”E extraordinar”

GALERIE FOTO (2)

Imediat după ce a fost vaccinat primul român, și anume asistenta Mihaela Anghel, un alt cadru medical de la Matei Balș a urmat să fie vaccinat. A urmat apoi și profesorul Adrian Streinu-Cercel. Profesorul a avut prima reacție după vaccinare. 

Prima reacție a lui Adrian Streinu-Cercel, după ce s-a vaccinat anti COVID-19

Odată ce au ajuns în România primele doze de vaccin anti-COVID-19, au fost și primii români vaccinați. Asistenta Mihaela Anghel a fost prima persoană vaccinată din România. Ulterior, și profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost vaccinat. Profesorul a declarat că el nu încearcă să convingă pe nimeni să se vaccineze. Dar, a ținut să sublinieze că oamenii nu ar trebui să se întrebe după de ce se îmbolnăvesc dacă nu se vaccinează.

„Nu a durut absolut deloc”, a spus medicul pentru început.

Adrian Streinu-Cercel a făcut primele declarații cu privire la campania de vaccinare, care a început astăzi, în România.

Fiecare care vine aici dorește să se vaccineze, e dorința de a se vaccina, nu e vorba că-l împinge cineva de la spate. Vaccinul este superb din punctul de vedere al modului în care a fost conceput. Sunt practic niște grămăjoare mici de grăsime și în interiorul acestor grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf – spike – pe urmă celelalte celule vin și fac treaba și fac anticorpul necesar, ca atunci când vine virusul să fie inactivat de la poarta de intrare. Ceea ce este nemaipomenit”, a explicat profesorul.

Întrebat cum pot fi convinși cei care nu doresc să se vaccineze, profesorul Adrian Streinu-Cercel a răspuns : „Nici nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statul, respectiv statele europene au pus la dispoziția cetățenilor acest vaccin. Vor să se vaccineze, bine. Nu vor să se vaccineze, iarăși bine. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta. Atât de simplu este!”, a mai precizat profesorul.

 

Primul român vaccinat împotriva COVID-19

Duminică, 27 decembrie, la ora 9:00, a fost vaccinat primul român împotriva coronavirusului. Este vorba despre asistenta Mihaela Anghel, de la Institutul Național ”Matei Balș” din Capitală. Potrivit Digi24, asistenta de la Matei Balș a fost prima din rândul cadrelor medicale care s-a ocupat anul acesta, 27 februarie, de primul român infectat cu noul coronavirus.

”Este începutul sfârșitului pandemiei. Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare.

 

Campania de vaccinare a fost demarată astăzi

Campania de vaccinare anti-COVID a fost demarată duminică, fiind vizat, inițial, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase care sunt în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Primele zece mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România vineri, pe cale terestră, și au intrat prin Vama Nădlac 2. Sâmbătă, acestea au fost aduse în principalul centru de stocare – Institutul “Cantacuzino” din Bucureşti, de unde au fost distribuite ulterior în țară.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, dozele de vaccin din prima tranșă, și anume cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare, au fost alocate în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: