Redactia.ro
Home » Știri » Prima „rotativă” guvernamentală are loc în 2023! Cine îl va înlocui pe premierului Nicolae Ciucă

Prima „rotativă” guvernamentală are loc în 2023! Cine îl va înlocui pe premierului Nicolae Ciucă

Prima „rotativă” guvernamentală are loc în 2023! Iată cine îl va înlocui pe premierului Nicolae Ciucă!

Cine îl va înlocui pe premierului Nicolae Ciucă

În mai 2023 va avea loc înlocuirea premierului Nicolae Ciucă, liderul PNL, cu un premier din partea PSD, deși liderul PNL Iași susținea în luna august a anului curent că o schimbare de premier înainte de alegeri și în timpul războiului din Ucraina nu este prielnică.

„Nu există nicio șansă ca președintele Nicolae Ciucă să nu respecte protocolul. În mod sigur PSD va avea funcția de premier din mai 2023”, au declarat surse din conducerea PNL, pentru Mediafax.

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, afirma că „în mod „categoric” nu va refuza funcția de prim-ministru al guvernului în mai 2023, când conform protocolului coaliției ar trebui să aibă loc rotativa între PSD și PNL. Șeful PSD a spus că dacă nu se ține cont de protocolul coaliției, „vom avea alegeri anticipate” și că rotativa se va face printr-o demisie a premierului Nicolae Ciucă”, potrivit Antena3 CNN.

Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului

Astfel prin rotativă guvernamentală, Nicolae Ciucă ar urma să preia funcția de președinte al Senatului, asigurată interimar în prezent de Alina Gorghiu, iar un social-democrat ar prelua șefia Camerei Deputaților, în locul lui Marcel Ciolacu.

Liderii celor trei partide aflate la guvernare au stabilit în luna noiembrie a anului 2021 ca în sistemul de rotație guvernamentală să intre și ministerele Finanțe, Justiție, Transporturi și Proiecte Europene.

Astfel, din vara anului 2023, „PNL ar putea primi ministerul Finanțelor, ministerul Transporturilor și Secretariatul General al Guvernului, iar Justiția și MIPE ar urma să treacă la PSD”, conform sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: