Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prima SUPERLUNA PLINA o data cu ECHINOCTIUL dupa 19 ani si de 3 ori intr-un secol! Ce inseamna?

Prima SUPERLUNA PLINA o data cu ECHINOCTIUL dupa 19 ani si de 3 ori intr-un secol! Ce inseamna?

Prima SUPERLUNA PLINA o data cu ECHINOCTIUL dupa 19 ani si de 3 ori intr-un secol! Ce inseamna?

2019 este unul dintre acei ani rari, cand SuperLuna Plina isi face aparitia exact in timpul echinoctiului de primavara, adica dupa data de 20 martie. Acest eveniment are loc numai de trei ori intr-un secol. In plus, este cea de-a treia si ultima „SuperLuna”. Bucura-te de extralumina degajata de luna din aceasta noapte.

Evenimentul este urmarit de multa lume, intrucat oricine cunoaste Luna, iar echinoctiul este amintit in toate calendarele.

Semnificatii echinoctiu de primavara

– Pentru cei mai multi dintre oameni, semnificatia echinoctiului este incepul primaverii, mai exact de acum vor incepe sa se intoarca pasarile migratoare.

– De asemenea, 20 martie este ziua in care soarele rasare fix de la est si apune fix la vest. Asadar, azi este ziua in care poti roti si calibra ceasul solar.

– Este ziua in care Soarele se misca in linie dreapta. La amiaza soarele se gaseste la intaltime medie deasupra orizontului sud-est.

– Si, da, ziua si noaptea sunt aproximativ egale.

SuperLuna in echinoctiul de primavara

SuperLuna din martie isi face aparitia la mai putin de 4 ore de la inceputul echinoctiului la 9:43 PM EDT pe 20 martie 2019, asa ca vom putea privi in toata rotunjimea ei.

Cele doua evenimente au mai avut loc in acelasi timp pe 20 martie 2000. In cazul emisferei nordice, SuperLuna din martie isi face aparitia primavara, in vreme ce in emisfera sudica, toamna.
Mai mult, este cea de-a treia si ultima Superluna a anului 2019, in aceasta zi Luna se afla cel mai aproape de pamant.

Rasaritul Lunii si apusul Soarelui, coincid

Echinoctiul si SuperLuna sunt evenimente atat de apropiate incat poti sa privesti rasaritul Lunii aproape in acelasi momentul in care Soarele apune. Luminile celor doi astri se intrepatrund in timp ce unul coboara, celalalt urca.

Totusi, tranzitiile Lunii si Soarelui nu sunt perfect precise. Soarele isi va indeplini sarcina perfect, proiectandu-se corespunzator pe orizont. Insa Luna orbiteaza la 5 grade de planul Soare-Pamant, iar corpurile celor trei se alineaza rar tridimensional, iar acesta este motivul pentru care eclipsele solare totale sunt atat de rare.

Miercuri noaptea, Luna se afla la 4 grade nord de planul ecliptic. Iar la 40 de minute dupa rasaritul sau, Luna va indica in mod precis estul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citește și: Echinocțiul de primăvară 2019. Ziua devine egală cu noaptea

Dieta detoxifiere de primăvară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: