Redactia.ro
Home » Știri » Prima victimă a iernii în România. O femeie din Pașcani a fost găsită înghețată în curtea casei

Prima victimă a iernii în România. O femeie din Pașcani a fost găsită înghețată în curtea casei

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Prima victimă a iernii în România. O femeie din Pașcani a fost găsită înghețată în curtea casei. Iată detaliile!

Prima victimă a iernii în România

Gerul care a cuprins România în această iarnă a făcut prima victimă în localitatea Pașcani din județul Iași. O femeie în vârstă de 59 de ani a fost găsită înghețată în curtea casei sale, în ceea ce poate fi descris ca un adevărat coșmar de iarnă. Cu temperaturi extrem de scăzute și viscol puternic, această tragedie marchează un avertisment asupra pericolelor pe care le poate aduce vremea extremă în România.

O femeie din Pașcani a fost găsită înghețată în curtea casei

Femeia, care suferea de mai multe boli cronice, a fost descoperită de către membrii familiei în curtea casei, într-o stare de îngheț total. Medicii chemați de urgență au constatat că temperatura corpului său scăzuse la numai 28 de grade Celsius, cu mult sub valoarea normală. Cu toate eforturile depuse pentru a o resuscita, inclusiv mai multe stopuri cardiace succesive, femeia a pierit în cele din urmă la spital.

Mai multe sate au rămas izolate din cauza zăpezii

Această tragică întâmplare este doar unul dintre multele evenimente nefericite care au loc în România în urma iernii extreme. Zona Moldovei a fost lovita cel mai rău, cu zăpadă viscolită și polei care au blocat circulația pe numeroase drumuri naționale. Mai multe sate din regiune au rămas izolate de restul lumii din cauza troienelor impresionante. De asemenea, elevii din 11 școli din Brăila, Iași și Neamț au fost nevoiți să stea acasă din cauza condițiilor meteorologice periculoase, potrivit stirileprotv.ro.

La Iași, marți noapte, temperaturile au atins valori atât de scăzute încât apa fiartă aruncată în aer s-a transformat instant în zăpadă. Temperatura resimțită a fost de -17 grade Celsius, iar acest frig extrem a dus la blocaje în traficul din oraș. Chiar și mașinile de pompieri și ambulanțele au întâmpinat dificultăți în a traversa intersecțiile blocate de zăpadă.

Alte zone din județ au fost afectate și ele de condițiile meteorologice nefavorabile. Șoferi s-au impotmolit pe drumurile locale, iar în județul Galați, mai multe persoane au fost salvate cu ajutorul tractorului primăriei, după ce mașinile lor au rămas înzăpezite.

Un alt caz dramatic s-a întâmplat cu doi șoferi care au rămas blocați în autoturismele lor timp de 12 ore, în mijlocul nămeților. Situația a fost atât de gravă încât au fost nevoiți să petreacă noaptea în mașini.

Iar într-o localitate din județul Neamț, un pacient bolnav de diabet a chemat ambulanța după ce și-a pierdut simțul în picioare. Din păcate, echipajul de ambulanță nu a putut ajunge la el din cauza drumurilor impracticabile și a fost necesară intervenția unui utilaj special cu șenile.

Zăpada viscolită a ajuns să depășească gardurile curților în unele sate

În Vrancea, zăpada viscolită a ajuns să depășească gardurile curților în unele sate, cum ar fi Pădureni, unde locuiesc aproximativ 300 de persoane. Locuitorii au rămas izolați și au așteptat cu disperare intervenția autorităților, dar chiar și utilajul de deszăpezire s-a blocat în fața cantității mari de zăpadă, conform aceleași surse.

Astfel, această iarnă extrem de aspră aduce cu ea provocări majore pentru locuitorii din România. Este esențial să se acorde o atenție sporită siguranței personale și să se urmeze sfaturile și avertismentele autorităților pentru a evita situațiile periculoase în aceste condiții meteorologice extreme.

@mariabmtm Cutreier mormane de zapada ca sa intru in casa 😂 Dar hey, macar e foarte frumos si se aude superb zapada sub cizme/bocanci. 🥹 #iasi #zapada #2024 #romania #laponia #asmr #inghet #ger #fyp #fypromania #fypiasi ♬ original sound – Maria Mtm

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: