Redactia.ro
Home » Știri » Prima zăpadă în România! Stratul de zăpadă a ajuns la 10 cm. Imagini impresionante

Prima zăpadă în România! Stratul de zăpadă a ajuns la 10 cm. Imagini impresionante

GALERIE FOTO (8)

Cu toate că este abia luna septembrie, în România s-a așternut prima ninsoare. Stratul a ajuns în unele locuri la 10 centrimetri și temperaturile au scăzut mult sub zero grade. Mașinile de dezăpezire au intervenit. Ce anunț fac meteorologii.

Zăpadă de 10 cm pe Transfăgărășan. Imagini impresionante

Temperaturile au scăzut semificativ în toată țara, iar în zona montană deja a început să ningă! Pe Transfăgărășan ninge deja de 12 ore și stratul de zăpadă a ajuns la 10 centrimetri. Conform informațiilor meteorologilor temperatura înregistrată la Vârful Omu este de -8,5 grade Celsius. Făcând o comparație, în Rusia au fost -8,2°C la Kepino, iar în Finlanda -6,5°C. Cei de la Direcția de Drumuri Brașov au intervenit deja cu mașini de dezăpezire.

Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel„, a anunțat, joi dimineață Direcția de Drumuri Brașov.

Ce anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis două coduri galbene ce vizează intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece la altitudini de peste 1700 de metri. Intervalul de valabilitate este 23-24 septembrie. Ei anunță rafale de peste 90-100 km/oră.

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei. În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.„, a fost mesajul transmis de cei de la ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: