Redactia.ro
Home » Știri » Primăria Capitalei nu autorizează Marșul Pride. Mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat în fața sediului

Primăria Capitalei nu autorizează Marșul Pride. Mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat în fața sediului

GALERIE FOTO (6) Primăria Capitalei nu autorizează Marșul Pride

Primăria Capitalei nu autorizează Marșul Pride. Nicușor Dan nu a fost de acord cu organizarea marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Conform acestuia, au fost propuse alte variante, având în vedere că în weekend, bulevardul devine pietonal în cadrul evenimentului „Străzi deschise”, iar acest marș nu s-ar putea desfășura în siguranță. Vineri, organizatorii Asociației ACCEPT au protestat în fața Primăriei Capitalei.

Primăria Capitalei nu autorizează Marșul Pride. Mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat în fața sediului

Primăria Capitalei nu autorizează Marșul Pride. Vineri, reprezentanții Asociației ACCEPT au protestat în fața Primăriei Capitalei, acuzând instituția că a refuzat organizarea marșului „Bucharest Pride” din acest an pe Calea Victoriei. Reprezentanții Primăriei Capitalei explică că, în ziua marșului, Calea Victoriei e deschisă traficului pietonal, motiv pentru care, manifestanții nu ar fi în siguranță. Instituția a oferit mai multe variante pentru organizarea marșului, inclusiv pe bulevardul Kiseleff sau Magheru. Primăria Capitalei invită Asociația la un dialog luni de la ora 14.00 pentru a ajunge la un acord.

Marșul Pride era anunțat în data de 15 august, pe Calea Victoriei, iar comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Capitală a explicat pericolele la care s-ar expune manifestanții dacă evenimentul ar avea loc pe Calea Victoriei, mai ales că acolo are loc proiectul „Străzi deschise”.„Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți. Astfel, nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei București.

De asemenea, Primăria Capitalei a propus organizatiei ca marșul „Bucharest PRIDE” să aibă loc pe Calea Victoriei, dar fie în altă zi. Așadar, organizatorii marșului vor avea de ales: ori să fie organizat în aceeași zi, dar în altă locație, ori să schimbe data. „Organizatorii marşului au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanţi, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede o limită superioară de 500 de participanţi la mitinguri şi demonstraţii”, conform comunicatului primăriei. Ulterior, Asociația ACCEPT au respins pentru momente cele două variante. „Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride la doar o săptămână înainte de eveniment”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Asociația ACCEPT.

Ce este marșul Pride

Bucharest Pride festivalul anual dedicat drepturilor LGBT în România. Prima ediție a marșului a avut loc în 2004, iar în acest an este programat pentru data de 14 august, pe Calea Victoriei. Organizația ACCEPT, este cea mai mare asociație de LGBT din țară, festivalul primind suport și finanțare de la Ministerul Sănătății, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și diverse organizații private, precum Institutul pentru o Societate Deschisă și British Council.

Din 2005, festivalul a cuprins și o paradă de pride. În afară de această paradă, festivalul include o serie de evenimente culturale LGBT. Bucharest Pride era singurul eveniment de acest gen din țară, până la orgaizarea Cluj Pride în 2017.

Marsul Pride
Marsul Pride in Capitala
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: