Redactia.ro
Home » Știri » Primăria Capitalei vrea să interzică trotinetele electrice. Motivele sunt clare

Primăria Capitalei vrea să interzică trotinetele electrice. Motivele sunt clare

trotineta electrica

Primăria Capitalei vrea să interzică trotinetele electrice. Motivele sunt clare!

Primăria Capitalei vrea să interzică trotinetele electrice

Primăria București își propune să urmeze exemplul Parisului și să interzică trotinetele electrice în Capitală, într-o încercare de a reduce numărul crescut al accidentelor rutiere din ultimii ani. Această decizie a fost luată în urma întocmirii unui regulament strict de utilizare a trotinetelor, care a demonstrat că normele actuale nu sunt suficiente pentru a asigura siguranța participanților la trafic.

Motivele sunt clare

Unul dintre motivele principale pentru această hotărâre drastică este creșterea alarmantă a numărului de accidente în ultimul an. În 2022, nu mai puțin de 13 persoane și-au pierdut viața în accidente implicate trotinetele electrice, în timp ce alte 200 au suferit răni grave. Aceste statistici îngrijorătoare reflectă o situație în care infrastructura existentă în București nu este adecvată pentru vehiculele electrice pe două roți, deoarece Primăria nu a construit nicio pistă dedicată trotinetelor electrice, potrivit Antena 3 CNN.

Problema principală constă în comportamentul imprudent al unora dintre utilizatorii trotinetelor, care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Imaginea unor părinți care plimbă copiii pe trotinete printre mașini și pe trotuare a devenit tot mai frecventă în Capitală și este un semn clar al nevoii de a impune măsuri mai stricte pentru utilizarea acestor vehicule.

Un alt aspect relevat în această situație este discrepanța semnificativă dintre infrastructura dedicată bicicliștilor și trotinetelor electrice în București și în alte orașe europene. În prezent, Bucureștiul dispune doar de 32 de kilometri de piste pentru bicicliști, în timp ce Parisul, de exemplu, se bucură de 1.200 de kilometri de piste dedicate. Acest contrast subliniază necesitatea urgentă de a investi în infrastructură pentru a permite o utilizare sigură a vehiculelor electrice pe două roți.

Referendumul organizat în luna aprilie în Paris a dus la interzicerea trotinetelor electrice începând cu 1 septembrie. Într-o abordare similară, Primăria București intenționează să aducă acest subiect în discuția publică prin intermediul unui referendum, pentru a obține opinia cetățenilor și a lua în considerare voința majorității în ceea ce privește viitorul utilizării trotinetelor electrice în oraș, conform aceleași surse.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: