Redactia.ro
Home » Știri » Primarul din Mariupol, oraș aflat în prag de catastrofă umanitară: “Suntem la mâna invadatorilor”

Primarul din Mariupol, oraș aflat în prag de catastrofă umanitară: “Suntem la mâna invadatorilor”

Primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, a descris coșmarul pe care îl trăiesc ucrainenii de acolo, în orașul lăsat fără apă potabilă și electricitate și unde coridoarele umanitare din oraș sunt sub controlul armatei ruse. În oraș, ar mai fi blocați 160.000 de civili, potrivit CNN.

“Din nefericire, Mariupol nu mai există”, era și mesajul dureros făcut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la începutul acestei săptămâni, după mai bine de patru săptămâni de bombardamente care au lovit crâncen orașul.

Primarul din Mariupol, oraș aflat în prag de catastrofă umanitară: “Suntem la mâna invadatorilor”

Din primele estimări, circa 90% dintre clădiri au fost puse la pământ. Totodată, autoritățile locale au făcut anunțul cutremurător potrivit căruia aproximativ 5.000 de oameni și-au pierdut viața în orașul situate pe malul Mării Azov.

Mariupol este în pragul unei catastrofe umanitare şi trebuie evacuat complet, a declarat, la rândul său primarul oraşului, Vadym Boichenko.

Edilul a atras atenția că aproximativ 160.000 de civili sunt blocaţi în oraşul lăsat fără energie electrică și apă potabilă.

„Din nefericire, astăzi, suntem la mâna invadatorilor”, a declarat Boichenko. Acesta e cerut evacuarea completă a orașului, ce a fost „casă” pentru aproximativ 400.000 de persoane înainte de invazia rusă.

„După estimările noastre, peste 160.000 de persoane au rămas blocate în Mariupol, unde a devenit imposibil să locuiești pentru că nu mai există apă, electricitate sau căldură. Este înfricoșător”, a mai explicat primarul din Mariupol.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu oamenii rămași în Mariupol, care acum trebuie să asculte îndrumările forțelor ruse.

Cel puțin 5.000 de locuitori din Mariupol și-au pierdut viața

Cel puțin 5.000 de locuitori ai orașului-port Mariupol, dintre care 210 copii, și-au pierdut viața de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat primarul orașului, Vadym Boichenko, potrivit BBC.

„Cea mai importantă misiune a noastră este salvarea fiecărei vieți. Sunt speranțe că vom reuși. De exemplu, 26 de autobuze așteaptă să intre în Mariupol pentru a evacua civilii, însă nu au fost lăsate. Așa se întâmplă în fiecare zi. Un joc cinic. Șoferii noștri încearcă să ajungă în locurile de unde pot fi preluați localnicii, care așteaptă cu speranță că vor avea această șansă. Însă Rusia se joacă cu noi”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: