Redactia.ro
Home » Știri » Primejdia de pe Autostrada A1: pilonii viaductului inaugurat acum 10 ani se CRAPĂ! (VIDEO)

Primejdia de pe Autostrada A1: pilonii viaductului inaugurat acum 10 ani se CRAPĂ! (VIDEO)

Viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare. Pe acesta se pot observa cu ușurință crăpături și desprinderi ale betonului la unul ditre piloni, conform unei anchete a jurnaliştilor de la Ziarul Unirea.

La nici 10 ani de la deschiderea circulației, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare. Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat în anul 2014. Acesta are o lungime de circa un kilometru și o înălțime de 74 de metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România.

E cel mai înalt viaduct de autostradă din România

Viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare, pe unul dintre piloni observându-se crăpături şi desprinderi ale betonului.

„La nici 10 ani de la deschiderea circulatiei, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare. Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat cu «bâlbe» electorale, în anul 2014.

El are o lungime de circa un kilometru şi o înălţime de 74 metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România”, scriu jurnaliştii din Alba.

CNAIR pregăteşte o expertiză

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că este în pregătire o expertiză în ceea ce priveşte podul de pe A1. A oferit asigurări că nu sunt probleme în ceea ce priveşte stabilitatea construcţiei.

Ştiu că se pregăteşte acum o expertiză extinsă pe viaduct. Până la ora actuală, din ce ştiu, nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.

Dar trebuie sa vedem exact dacă şi ce probleme sunt în mod real ca sa putem interveni preventiv. În baza expertizei se va realiza o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) care va specifica toate lucrările necesare asigurării stării de viabilitate a viaductului”, a spus oficialul CNAIR.

Primele defecțiuni ale viaductului de la Aciliu au fost sesizate încă din anul 2019 când au fost constatate degradări în zona culeelor, distrugerea completă a sistemului de evacuare a apelor, fisurarea grinzii de încadrare a protecției din piatră brută a taluzului, ravenele pe zona adiacentă viaductului și spălare a terasamentului în zona DC 71 – drumul către Aciliu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: