Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini cu pilotul român al elicopterului prăbușit în Grecia. Un erou salvat la timp

Primele imagini cu pilotul român al elicopterului prăbușit în Grecia. Un erou salvat la timp

GALERIE FOTO (4)

Un elicopter s-a prăbușit în mare, în Grecia, în timpul unei operațiuni de stingere a unui incendiu de vegetație. Aeronava era pilotată de către un român, potrivit presei din Grecia. Imediat după impact, a început operațiunea de salvare a echipajului de la bordul elicopterului. Iată toate detaliile!

Un incendiu de vegetație din Grecia a adus teroare pentru un echipaj implicat în stingerea flăcărilor  

În cursul zilei de ieri, Grecia a fost din nou cuprinsă de un incendiu de vegetație. Potrivit SKAI, se presupune că incendiul a fost provocat de un stâlp de electricitate.

În operațiunea de stingere a flăcărilor au fost implicate forțele terestre și aeriene, mai exact, 28 de pompieri, 9 autovehicule, 4 avioane și 3 elicoptere.

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în mare, în Grecia. Pilotul a fost salvat

Unul dintre elicopterele Mi-8 închiriat, din Ucraina, cu patru persoane la bord, s-a prăbușit în zona mării, pe plaja Plaka din Samos din Grecia.

Conform presei din grecia, la bordul aeronavei se afla un pilot de naționalitate română și alte 3 persoane. Imediat după impactul prăbușirii, a început operațiunea de salvare a echipajului, la locul accidentului prezentându-se Garda de Coastă, și aeronava Super Puma.

Elicopterul pilotat de român a decolat la ora locală 16.39 și s-a prăbușit la 17.55. Autoritățile consideră că elicopterul s-a prăbușit datorită vântului foarte puternic,  de 6 grade pe scara Beaufort.

Din păcate doi dintre membrii echipajului au murit, unul fiind cetățean din Republica Moldova, iar al doilea cetățean era grec, potrivit „Zougla.gr”.

Unul dintre membrii aeronavei a fost găsit nevătămat în jurul orei 22.00, după ce a înotat pentru a-și salva viața. Acesta a reușit să iasă singur din apă.

Singurul pilot găsit teafăr și nevătămat de către autoritățile elene a fost chiar pilotul român:

„Pilotul român al elicopterului a fost găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă elene în largul Samos şi transferat la spitalul de pe insulă”, a declarat pentru AFP o responsabilă a gărzilor de coastă, relatează Agerpres.

 

Sursa foto:  Samos24.gr

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: