Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini de la Parada Militară de 1 decembrie. La Mulți Ani, România! FOTO/VIDEO

Primele imagini de la Parada Militară de 1 decembrie. La Mulți Ani, România! FOTO/VIDEO

GALERIE FOTO (4) Primele imagini de la Parada Militară de 1 decembrie. La Mulți Ani, România! 

Iată primele imagini de la Parada Militară de 1 decembrie. La Mulți Ani, România!

Show-ul aviatic de 1 Decembrie, anulat

Update: 11:40 Avioanele nu vor survola la parada de la București de anul acesta, deoarece plafonul de nori este foarte jos, potrivit anunțului generalului Daniel Petrescu.

ANM a anunțat că nebulozitatea va fi persistentă astăzi și sunt condiții de ploaie, lapoviță, dar și de ninsoare și formare a poleiului.

Primele imagini de la Parada Militară de 1 decembrie

La Mulți Ani, România! Astăzi s-au împlinit 104 ani de la Marea Unire! Cu ocazia Zilei Naționale, în Capitală și în marile orașe din țara noastră se organizează parade militare, depuneri de coroane pentru soldații care au murit în lupta pentru unirea provinciilor istorice românești, dar şi alte ceremonii specifice şi manifestări socio-culturale.

În urmă cu 104 ani, în anul 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare Națională, unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România și astfel s-a format România Mare.

Cu puțin timp în urmă, mai exact începând ora 11:00, peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, participă la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf.

Iată primele imagini!

Militarii le-au adus oamenilor din jur zâmbetul pe buze și reușesc ca de fiecare dată să-i facă mândrii că sunt români. În ciuda vremii mohorâte, mii de oameni s-au strâns la Parada Militară din București.

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic „Doina” al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun.

În timpul defilării a avut loc și un moment unic, în care cadența militară a fost mult mai alertă și i-a surprins pe toți cei prezenți la evenimentul dedicat tuturor românilor.

Restricții de trafic de 1 decembrie

Primăria Municipiului București informează că în data de 01 decembrie 2022, cu ocazia Zilei Naționale a României, vor avea loc o serie de evenimente ce presupun restricții de trafic, conform pmb.ro.

Evenimentul se va desfășura în data de 01.12.2022, după următorul calendar:
– începând cu ora 07.00, la Monumentul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol I), ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori;
– începând cu ora 11.00, în Piața Arcul de Triumf, Paradă Militară Națională;
– începând cu ora 12.00, expoziție de tehnică militară în Piața Arcul de Triumf;
– între orele 19.00 – 22.00, solemnitatea retragerii cu torțe în Municipiul București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: