Redactia.ro
Home » Știri » Primul val de praf saharian suflă peste Europa! Când ajunge în România? „Ar putea afecta sănătatea umană”

Primul val de praf saharian suflă peste Europa! Când ajunge în România? „Ar putea afecta sănătatea umană”

Primul val de praf saharian suflă peste Europa! Când ajunge în România? „Ar putea afecta sănătatea umană”

Primul val de praf saharian suflă peste Europa! Iată când ajunge în România!

Primul val de praf saharian suflă peste Europa!

În zilele următoare, cerul ar putea deveni roșu sau portocaliu! Oamenii de știință au descoperit primul praf saharian din acest an deasupra Europei.

Pentru prima dată în acest an este deasupra Europei! Praful saharian a fost detectat cu o cantitate mare. Acest lucru a fost anunțat marți de către Serviciul de Atmosferă al UE Copernicus. În consecință, praful din Africa de Nord ar putea ajunge în Europa Centrală și de Est în următoarele zile, după ce va traversa Peninsula Iberică și Franța, potrivit previziunilor Copernicus.

„Impactul tipic este un cer roșu sau portocaliu, dar există, de asemenea, posibilitatea unor efecte asupra calității aerului la nivelul solului, în special în Portugalia și Spania”, a declarat Mark Parrington, cercetător principal al Copernicus. Potrivit Copernicus, praful a ajuns deja în Peninsula Iberică, relatează newsingermany.com.

Praful saharian ar putea afecta sănătatea umană

Impactul prafului saharian ar putea afecta sănătatea umană și sectorul energetic, se arată în comunicat.

De exemplu, alergiile ar putea fi intensificate. De asemenea, particulele de praf din atmosferă ar putea afecta generarea de energie solară.

Serviciul de monitorizare al atmosferei este una dintre cele câteva componente ale programului Copernicus al Uniunii Europene. Printre altele, acesta furnizează date despre atmosferă, oceane, uscat, schimbări climatice, securitate și energie obținute din imagini din satelit.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: