Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Principalele cheltuieli pentru utilități pe timp de vară

Principalele cheltuieli pentru utilități pe timp de vară

Când temperatura crește, oamenii petrec mai mult timp în casele lor. Petrecând mai mult timp în casă, folosirea utilităților pe timp de vară, va crește, aducând cu sine cheltuieli importante. Utilitățile sunt însă un element de bază al vieții. Acestea asigură funcționarea corectă și confortabilă a gospodăriei, deși uneori pot fi mai costisitoare decât ne putem imagina.
Principalele cheltuieli pentru utilități pe timp de vară sunt facturile la energie electrică, apă, întreținere, combustibil, iar în funcție de nevoile zilnice, acestea pot crește sau scădea.

Electricitatea – un bun necesar, atribuit celor mai mari cheltuieli pe timp de vară
Facturile de energie electrică sunt unele dintre cele mai mari cheltuieli pentru orice gospodărie. Când vremea se încălzește, consumul de energie electrică crește, mai ales dacă există în funcțiune aerul condiționat. În acest caz, se prea poate ca facturile de electricitate pe timp de vară să fie mai mari comparativ cu cele pe timp de iarnă.

Pe lângă utilizarea aparatelor de aer condiționat, gadgeturile sunt utilizate mai intens, luminile stau aprinse mai mult, iar cum o bună parte dintre angajați, lucrează de acasă, facturile cu siguranță cresc. Pentru a beneficia însă de prețuri adecvate la facturile de energie electrică, puteți solicita oferte pentru energie electrica online, pentru a descoperi oferta care vi se potrivește. Dat fiind tendința de creștere a prețurilor în sistemul energetic, un contract adaptat nevoilor zilnice, poate fi cea mai bună opțiune pentru menținerea unei facturi nu foarte costisitoare.

Facturile la apă depășesc media lunară din sezonul răcoros
Este posibil să observați o creșterea a consumului de apă atunci când vremea se încălzește. O persoană folosește în medie aproximativ între 200 și 300 litri de apă pe zi, care este împărțită între toaletă, mașină de spălat și duș, precum și apa folosită pentru spălarea vaselor, apa potabilă și utilizarea în aer liber pentru gazon sau flori. Deși cantitățile de apă variază de la o gospodărie la alta, în esență, pe timp de vară, consumul de apă crește, crescând implicit și facturile.

Concediile și weekend-urile cresc consumul de combustibil
Deși nu reprezintă o factură de utilitate propriu-zisă, combustibilul pentru alimentarea mașinilor tinde să cunoască o creștere pe timp de vară. Sezonul călduros este anotimpul concediilor, petrecerilor, grătarelor, când tot mai mulți oameni caută să se distreze. Acest lucru va afecta bugetul lunar, crescând cheltuielile pe timp de vară, spre deosebire de anotimpul rece.

Servicii de întreținere, telefonie, internet
Deși nu reprezintă o cheltuială ce aduce o creștere semnificativă pe timp de vară, cheltuielile privind întreținerea gospodăriei, precum gunoi, canalizare, curățenie, dar și serviciile de internet și telefonie mobilă, sunt utilități de care nu ne putem lipsi și aduc cheltuieli consistente, atât pe timp de vară, cât și în restul anului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro