Redactia.ro
Home » Știri » Prinții William și Harry au retrăit momentul sumbru de la înmormântarea mamei lor, Lady Diana. Cine i-a obligat când erau copii să meargă în spatele sicriului, înconjurați de mii de oameni

Prinții William și Harry au retrăit momentul sumbru de la înmormântarea mamei lor, Lady Diana. Cine i-a obligat când erau copii să meargă în spatele sicriului, înconjurați de mii de oameni

Prinții William și Harry au retrăit momentul sumbru de la înmormântarea mamei lor, Lady Diana, atunci când au fost obligați să meargă în spatele sicriului, înconjurați de mii de oameni. Iată toate detaliile!

Prințul Harry și Prințul William au mers unul lângă altul în spatele sicriului Reginei Elisabeta

La moartea prințului Philip, s-a vorbit mult despre faptul că prinții William și Harry nu au stat unul lângă altul când au mers în spatele sicriului bunicului lor. Vărul lor Peter Philips, fiul cel mare al prințesei Anne, a stat între ei ca un tampon, ceea ce mulți au văzut ca fiind un simbol al problemelor din relația dintre prinți.

Dar la procesiunea din spatele sicriului reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, frații au părut să lase deoparte orice divergență, mergând împreună. Ei s-au alăturat regelui, ducelui de York, prințesei de Wales, lui Peter Philips, viceamiralului Tim Laurence, ducelui de Gloucester și contelui de Snowdon în cortegiul funerar care se îndrepta de la Palatul Buckingham către Westminster Hall.

Prinții William și Harry au retrăit momentul sumbru de la înmormântarea mamei lor, Lady Diana

Imaginea este un ecou al momentului în care, cu aproape exact 25 de ani în urmă, prinții William și Harry au mers în spatele sicriului mamei lor, o experiență pe care prințul Harry a descris-o ca fiind deosebit de dificilă.

„Mama mea tocmai murise, iar eu a trebuit să merg un drum lung în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni care mă priveau în timp ce alte milioane o făceau la televizor. Cred că niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta, în nicio circumstanță”, a declarat prințul Harry, anterior.

Cine i-a obligat pe Prinții William și Harry, când erau copii, să meargă în spatele sicriului mamei lor, Lady Diana

Prințul Harry a povestit că atât el cât și fratele lui și-au făcut datoria la înmormântarea mamei lor, Lady Diana. Toți britanicii se așteptau ca protocolul să fie respectat, iar ei să-și însoțească mama pe ultimul drum, deși amintirea este extrem de neplăcută:

„Pentru mine, lucrul pe care mi-l amintesc cel mai mult este zgomotul copitelor cailor care mergeau de-a lungul trotuarului, drumul de cărămidă roșie. Eram amândoi în stare de șoc. Era ca și cum aș fi fost în afara corpului meu și doar mergeam, făcând ceea ce se aștepta de la mine”, a mai povestit Ducele de Sussex.

De la decesul reginei, survenit joia trecută, la vârsta de 96 de ani, soții Sussex s-au reunit cu restul familiei regale în mai multe rânduri, inclusiv aseară, când rudele cele mai apropiate ale defunctei monarhe i-au primit sicriul la Palatul Buckingham, un moment privat care nu a fost împărtășit publicului sau presei.

În mod mai public, Harry, Meghan, Will și Kate au vizitat împreună un memorial de flori pentru regină în weekend și au vorbit cu cei care își jelesc bunica.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina va fi depusă la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 până luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua înmormântării.

Va avea loc o procesiune ceremonială, în cadrul căreia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Sicriul ei va fi închis și se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Orbul și Sceptrul plasate deasupra. Acesta va fi păzit 24 de ore din 24 de o gardă formată din unități ale Gărzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casație sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei.

Palatul Buckingham nu a confirmat încă ora la care va avea loc priveghiul și ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, deși se crede că acesta va avea loc înainte de deschiderea pentru public, în acea seară, a funeraliilor în care va fi depus răposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a reginei.

Acestea sunt slujba de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea către Westminster Hall și slujba de rugăciune și reflecție, priveghiul de la Westminster Hall și funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey și slujba de înmormântare de la Capela St George din Windsor.

 

 

Etichete: