Redactia.ro
Home » Știri » Prințul Charles devine regele Charles, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. În cel mult 24 de ore, el va fi încoronat

Prințul Charles devine regele Charles, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. În cel mult 24 de ore, el va fi încoronat

GALERIE FOTO (2) Prințul Charles devine REGELE Charles, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. În cel mult 24 de ore, el va fi încoronat

Prințul Charles va fi proclamat rege în cel mult 24 de ore după moartea Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. El va avea titulatura de Charles al III-lea, a relatat presa internațională.

Prințul Charles devine REGELE Charles, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. În cel mult 24 de ore, el va fi încoronat

Prințul Charles de Wales va împlini pe 14 noiembrie, anul acesta, 74 de ani. Acesta va fi proclamat Rege după cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei britanice. Se va întâmpla chiar a doua zi după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Charles este, evident, primul în linia de succesiune, cel mai mare fiu al Reginei Elisabeta a II-a, cea care a decedat astăzi lăsând o țară întreagă în doliu.

„Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele (n.r. Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

„E cea mai tristă zi pentru Marea Britanie”, au scris unii jurnaliști de peste hotare.

Prințul Charles cu părinții și sora sa, în 1952. Sursa foto: – / World history archive / Profimedia

Viața tumultoasă a Prințului Charles. Ce va face după ce preia tronul

Ce urmează? Consiliul de Aderare se va reuni la Palatul St James pentru a conveni asupra proclamației oficiale a noului rege, care va fi anunțată publicului de la un balcon din Curtea de culoare a Palatului. Charles este de așteptat să fie prezent la întâlnire pentru a depune un jurământ religios, în ceea ce se așteaptă să fie pentru prima dată când ceremonia istorică este televizată în direct, conform România Liberă.

Prințul Charles a avut o viață tumultoasă, marcată de controversele provocate de divorțul extrem de mediatizat de îndrăgita Prințesă Diana, supranumită „Prințesa Inimilor”, la care s-a ajuns deoarece Charles a refuzat să pună capăt relației cu Camilla Parker Bowles.

De altfel, Charles și Camilla s-au și căsătorit în 2005, la opt ani de la moartea Prințesei Diana.

Se pare că prima schimbare pe care o va face Charles în calitate de Rege al Marii Britanii are legătură cu locul în care se va muta alături de Camilla, viitoarea regină consoartă. După ce va fi încoronat rege al Marii Britanii, Prințul Charles se va muta la Palatul Buckingham, potrivit Daily Mail. În ultimii ani s-a speculat că reședința regală nu va mai fi locuită după moartea reginei Elisabeta a II-a.

În momentul de față, a început deja perioada de doliu în Marea Britanie, care va dura până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, adică până în următoarele 10 zile, cel mai probabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: