Redactia.ro
Home » Știri » Prizonierii de război ruși, puși la muncă. Primii au început munca în lagărele din Ucraina

Prizonierii de război ruși, puși la muncă. Primii au început munca în lagărele din Ucraina

Primii prizonieri de război ruși au început munca în lagărele din Ucraina, potrivit Nexta, sursa principală de știri din Belarus.

Prizonierii de război ruși, puși la muncă în lagărele din Ucraina

Numărul prizonierilor de război ruși din Ucraina crește tot mai mult, astfel că autoritățile ucrainene au fost nevoite să construiască lagăre special amenajate pentru aceștia, a transmis Nexta.

Sursa precizată a postat pe Twitter o poză cu trei prizonieri de război ruși. Toți par complet epuizați și demoralizați.

Lagărele din Ucraina sunt cu drepturi depline, iar primii prizonieri au început deja să muncească în cadrul acestora, a transmis Nexta.

Procurorul general Irina Venediktova a menționat că aceste lagăre funcționează în cadrul dreptului internațional umanitar.

Ce a decis Ucraina să facă cu prizonierii de război ruși

Prizonierii de război ruși vor fi tratați în conformitate cu normele dreptului internațional umanitar și vor lucra apoi la restabilirea economiei ucrainene, a anunțat prim-adjunctul ministrului de interne, Yevhen Yenin, citat de Ukrinform.

Acesta a spus că, în primul rând, Ucraina va respecta cu strictețe toate normele dreptului internațional umanitar: „Și asta ne deosebește de agresorul rus, care trage în civili, lansează atacuri cu rachete și bombe asupra clădirilor rezidențiale. Și nici măcar nu mai vorbesc despre cum sunt tratați militarii noștri”, a precizat prim-adjunctul ministrului de interne, Yevhen Yenin, citat de Ukrinform.

Cum trebuie să fie tratamentul prizonierilor de război

Potrivit Convenţiei de la Geneva cu privire la tratamentul prizonierilor de război (Geneva, 12 august 1949) soldații capturați pot fi folosiți la muncă în condițiile în care sunt apți fizic și se ține cont de vârsta, sexul, rangul și aptitudinile lor fizice. De asemenea, prizonierilor de război trebuie să li se acorde condiții adecvate de muncă, „mai ales în ceea ce privește cazarea, hrana, îmbrăcămintea și echipamentul”. 

Prizonierii de război ruși vorbesc despre moralul scăzut al trupelor și despre rușinea soldaților față de „crimele” comise în Ucraina

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina pentru că atunci când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”, „Pentru crimele pe care le-am comis, toți vom fi judecați.” Acestea sunt vocile prizonierilor de război ruși aflați acum în Ucraina,  a relatat CNN.

Interviul CNN cu cei trei prizonieri ruși a dezvăluit că aceștia au resimțit o neliniște profundă cu privire la misiunea lor precum și din cauza suferinței civililor ucraineni, dar au folosit și cuvinte dure la adresa comandantului lor șef, președintele rus Vladimir Putin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: