Redactia.ro
Home » Știri » Probleme în ceea ce privește șomajul tehnic. Sute de mii de români ar putea fi dați afară

Probleme în ceea ce privește șomajul tehnic. Sute de mii de români ar putea fi dați afară

Contracte suspendate

Avocatul Adrian Cuculis a precizat că după ce se termină perioada de urgență, vor apărea probleme în ceea ce privește șomajul tehnic. Sute de mii de angajați ar putea fi concendiați.

Românii vor putea fi concediați

Conform avocatului Adrian Cuculis, angajații care vor să-și reia activitatea după ce starea de urgență va trece, s-ar putea să rămână fără loc de muncă.

Motivul s-ar putea să fie legat de șomaj tehnic, deoarece pot apărea probleme după ce va lua sfârșit starea de urgență.

„Problemele legate de şomajul tehnic pot apărea după ce se va fi terminat perioada în care s-a instituit situaţia de urgenţă. Şi vă explic: potrivit legii, angajatorii sunt obligaţi să reprimească la muncă toate persoanele pe care le-a trimis în şomaj tehnic, în vederea reluării activităţii.

Mai mult, avocatul a declarat că în momentul în care angajatorul nu va putea să-și reia activitatea în mod normal, își va reduce numărul de posturi, ceea ce înseamnă că mulți angajați vor fi concendiați.

1 milion de contracte suspendate

Potrivit datelor oficiale ale MMPS, marți, 7 aprilie s-au înregistrat 994.407 de suspendări ale contractelor individuale de muncă, ceea ce înseamnă că este posibil să nu intre toate sub incidența șomajului tehnic.

Ştim că au fost suspendate, dar nu ştim cum. Pentru că dacă au fost suspendate cu acordul părţilor, nu mai intră sub incidenţa Ordonanţei 32, cea care reglementează şomajul tehnic”, a precizat Cuculis.

Dintre cele 994.407 de contracte suspendate, 302.288 făceau parte din industria prelucrătoare, 191.837 erau din comerțul cu ridicata și cu repararea autovehiculelor și motocicletelor, iar 118.874 proveneau din industria hotelurilor și restaurantelor.

De asemenea, alte 194.824 de contracte individuale de muncă au fost încetate, de la introducerea stării de urgență până marți.

38.003 de contracte de muncă în domeniul comerțului cu ridicata și amănuntul autovehiculelor și motocicletelor, 33.660 în industria prelucrătoare, iar 24.505 de contracte de muncă în domeniul construcțiilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: