Redactia.ro
Home » Știri » Probleme mari pentru bucureșteni! Străzile ar putea fi blocate din cauza fermierilor care au făcut noapte albă

Probleme mari pentru bucureșteni! Străzile ar putea fi blocate din cauza fermierilor care au făcut noapte albă

Momente decisive și o tensiune de amploare au marcat intrarea în București, unde transportatorii și fermierii au decis să își facă auzită nemulțumirea, mobilizând zeci de camioane și utilaje agricole. Autoritățile, reprezentate de polițiști și jandarmi, au răspuns la această situație de criză mobilizând forțe la toate intrările în Capitală.

Conform informațiilor de pe rețelele sociale, la această acțiune participă nu mai puțin de zeci de camioane și tractoare. Transportatorii și fermierii din județele Buzău, Bacău și alte regiuni din Moldova au pornit spre București miercuri, încercând să forțeze intrarea în oraș seara trecută cu ajutorul tractoarelor și camioanelor. Cu toate acestea, forțele de ordine au reușit să îi oprească înainte de a intra în Capitală.

Protestatarii au încercat să blocheze străzile din București

Înainte de a ajunge în București, protestatarii au îngreunat și chiar au blocat traficul pe mai multe artere rutiere, inclusiv pe autostrada A1 București-Pitești și pe Centura Capitalei. În dimineața de astăzi, protestatarii și vehiculele lor au luat poziție pe șoseaua de centură, încercând să îi convingă pe polițiști să îi lase să treacă spre centrul Bucureștiului.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că până în momentul de față nu a primit nicio revendicare oficială din partea fermierilor care participă la protest. În ciuda acestei absențe de revendicări formale, mai multe organizații ale agricultorilor români anunță că protestele desfășurate vineri în apropierea Capitalei ar putea să se extindă în toată țara. Această posibilă extindere depinde în mare măsură de rezultatul discuțiilor programate pentru luni la Ministerul Agriculturii.

Ce se va întâmpla cu protestele din România

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, prin organizațiile sale componente, Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, își exprimă solidaritatea cu fermierii care protestează în mai multe județe și la intrarea în București. Reprezentanții organizației intenționează să transmită Ministerului Agriculturii o listă completă a problemelor din sectorul agricol, insistând asupra necesității unei rezolvări urgente, cu termene clar definite la nivel guvernamental.

Aceste solicitări vor fi aduse și în atenția președintelui României, premierului și tuturor miniștrilor din Guvern. În plus, Alianța pentru Agricultură și Cooperare, membră a COPA-COGECA, va aduce situația fermierilor din România în discuția cu organizația europeană și va solicita includerea acestei teme pe agenda întâlnirilor viitoare. În privința deciziei privind extinderea protestelor, aceasta va fi luată în cursul săptămânii viitoare, în funcție de evoluția situației și de rezultatele discuțiilor cu autoritățile guvernamentale.

„Luni, 15 ianuarie, organizațiile Membre AAC vor participa la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii de la care așteptăm soluții concrete și termene pentru rezolvarea punctuală a problemelor de pe lista de revendicări. În lipsa unor asumări clare și a unor acțiuni concrete ca urmare a ședinței, AAC va solicita săptămâna viitoare autorizarea unui protest cu tehnică agricolă la București, în Piața Victoriei, dar și la nivel nivelul fiecărui județ”, a precizat Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: