Redactia.ro
Home » Știri » Procurorul general Bogdan Licu, despre cazul fetiţei din Mehedinţi: „Se va întocmi dosar penal”

Procurorul general Bogdan Licu, despre cazul fetiţei din Mehedinţi: „Se va întocmi dosar penal”

GALERIE FOTO (2) Procurorul general Bogdan Licu, despre cazul fetiţei din Mehedinţi: "Se va întocmi dosar penal"

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că la Secţia de anchetare a magistraţilor a fost deschis dosar penal privind modul în care a acţionat procuroarea în cazul fetiţei din Mehedinţi. O echipă se află la Craiova pentru cercetări. Dosarul vizează abuz în serviciu, potrivit surselor judiciare.

„În calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greşeli. La Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost constituit dosar penal. Acesta are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass media. La această oră, la Craiova a ajuns o echipă formată din procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. (…) În cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la această situaţie. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar în lucru”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal vizează fapta de abuz în serviciu cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procuror.

Potrivit acestuia, pe lângă aspectele ce vizează ancheta penală, Ministerul Public se va asigura că minorei îi vor fi „restabilite şi respectate drepturile”.

Procurorul general Bogdan Licu, despre cazul fetiţei din Mehedinţi: „Se va întocmi dosar penal”

„Minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până nu vor exista garanţii depline că aceasta va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică”, a mai spus Bogdan Licu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Acestea privesc modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, și-a exprimat opinia în cazul fetiței din Mehedinți. Ministrul Justiției a spus că în opinia ei fetița nu ar trebui să părăsească România cu familia adoptivă. Aceasta până când nu sunt lămurite toate aspectele privind legalitatea procedurii.

„Asemenea gesturi, situaţii nu mi-aş dori să mai văd niciodată în România. (…) Ca ministru al Justiţiei, am făcut tot ce se putea omeneşte posibil. (…) Cred că este absolut normal ca, până când nu sunt lămurite toate aspectele legate de legalitatea procedurii, fetiţa să rămână în România. Spun strict sub aspect personal. Legal, nu am voie să mă antepronunţ”, a spus ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi. Acesta dorește o anchetă despre cum s-a efectuat percheziţia domiciliară. La secţia de anchetă este deschis un dosar penal.

citește și: Cazul Sorinei. Asistenții maternali depun plângere împotriva procurorului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: