Redactia.ro
Home » Știri » Produsele care ar fi provocat cancer. Compania va plăti 8,9 miliarde de dolari la 60.000 de clienţi

Produsele care ar fi provocat cancer. Compania va plăti 8,9 miliarde de dolari la 60.000 de clienţi

Iată ce produse ar fi provocat cancer în rândul multor clienți a unui brand foarte cunoscut pe piața de retail și farmacie. Compania va plăti 8,9 miliarde de dolari la 60.000 de clienţi. Vezi toate detaliile!

Produsele care ar fi provocat cancer

Compania Johnson & Johnson este acuzată că ar fi pus la vânzare un produs, mai exact pudră de talc, care ar fi cauzat cancer. Acum, conducerea este în faza înțelegerilor și ar fi propus să plătească 8,9 miliarde de dolari la 60.000 de clienţi, în urma scandalului.

Avocații reclamanților au numit acest final o „victorie semnificativă” într-o luptă juridică care a durat mai mult de un deceniu.

Înțelegerea propusă va fi plătită pe parcursul a 25 de ani prin intermediul unei subsidiare, care a depus cererea de faliment pentru a permite înființarea trustului de 8,9 miliarde de dolari, a declarat Johnson & Johnson într-un document depus în instanță.

„Dacă o instanță de faliment îl aprobă, acordul va rezolva toate cererile actuale și viitoare care implică produsele Johnson & Johnson care conțin talc, cum ar fi pudra pentru copii”, a precizat compania, potrivit cnbc.com.

„Rezolvarea acestei probleme prin planul de reorganizare propus este atât mai echitabilă, cât și mai eficientă, permite ca reclamanții să fie despăgubiți în timp util și permite companiei să rămână concentrată pe angajamentul nostru de a avea un impact profund și pozitiv asupra sănătății pentru omenire”, a declarat Erik Haas, vicepreședinte mondial al J&J pentru litigii, într-o declarație, conform același surse. 

Compania respinge în continuare acuzațiile

Dar J&J a respins totuși acuzațiile privind talcul, deși s-a obligat să plătească:

„Compania continuă să creadă că aceste afirmații sunt speculative și lipsite de merite științifice”, a adăugat Haas, potrivit sursei citate.

Într-o declarație, un grup de avocați care reprezintă 60.000 de reclamanți, inclusiv familiile persoanelor care au murit de cancer ovarian și mezoteliom, a descris acordul ca fiind un „punct de referință pentru zecile de mii de femei care suferă de cancere ginecologice cauzate de produsele pe bază de talc ale J.&J.”, mai relatează sursa. 

Pentru ca înțelegerea să devină definitivă, instanța va trebui mai întâi să accepte o nouă declarație de faliment a filialei Johnson & Johnson, LTL Management, și înțelegerea în sine.  Totodată, compania trebuie să convingă un număr suficient de reclamanți să susțină planul de înțelegere.

 

Sursa foto: nytimes.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: