Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului: ”S-a constatat o activare formidabilă a creierului”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre puterea rugăciunii asupra creierului: ”S-a constatat o activare formidabilă a creierului”

Renumitul doctor neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care este puterea rugăciunii asupra creierului, dar și legătură dintre credință și știință.

Însă iată care sunt beneficiile unei gândiri pozitive, potrivit doctorului.

Totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm.

Prof. dr. Vlad Ciurea: puterea rugăciunii asupra creierului

Neurologul Vlad Ciurea a explicat care este puterea unei rugăciuni asupra creierului nostru. Doctorul a povestit despre o întâmplare cu un pacient pe care și-l dorea acasă până de Paște.

Am avut o operație foarte grea luni seara. A fost un moment în care mă gândeam să nu operez și totuși mă gândeam la pacient. Am discutat și cu colegii mei dacă să continuăm sau nu intervenția.

Ne doream să ajungă pacientul acasă, pentru a petrece Paștele cu familia. Operația a reușit, dar aflați că toată noaptea din luni spre marți m-am rugat. M-a ajutat Dumnezeu și în vinerea mare a plecat acasă, pe picioare. Cui să mulțumesc? Echipei, spitalului sau să îndreptăm capul spre cer și să îi mulțumesc lui Dumnezeu?

Trebuie să ne rugăm cuiva în care credem, deci dacă crezi în ceva atunci te rogi la acel lucru. Contează puterea gândului. Dacă observați cât de ușor se memorează puterea gândului, de când eram mici, rămâne în structura noastră.

Profesorul Restian a scris o carte în care scria că genele noastre umane probabil ordodoxe este implementată această rugăciune.

Vlad Ciurea: ce se întâmplă în creier când ne rugăm

Sunt niște centre care se activează. S-au făcut experimente umane pe persoane care sunt foarte religioase, se deschid niște centri, s-au deschis ca și centri de religie.

S-au făcut experimente pe oameni în biserici și s-a constatat o activare formidabilă a creierului, o deschidere pe unele zone din creier. Cele mai receptive persoane sunt măicuțele, probabil sunt cele mai credincioase.

Deci există și dovada palpabilă a credinței. Energia colectivă și atunci când se roagă cineva pentru noi, adunarea minților, ajută. Ați văzut când se așează preoții la masă și spun rugăciunea, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: