Redactia.ro
Home » Știri » Profesorii au respins ȘI ultima ofertă a Guvernului! Ce se întâmplă de marți cu elevii

Profesorii au respins ȘI ultima ofertă a Guvernului! Ce se întâmplă de marți cu elevii

Profesorii au respins ȘI ultima ofertă a Guvernului! Ce se întâmplă de marți cu elevii

Profesorii au respins și ultima ofertă a Guvernului! Iată ce se întâmplă de marți cu elevii.

Profesorii au respins ȘI ultima ofertă a Guvernului! Ce se întâmplă de marți cu elevii

UPDATE: Liderii de sindicate anunță că greva continuă, în timp ce Guvernul a adoptat OUG cu majorările respinse de profesori.

Simion Hăncescu a confirmat că angajații din învățământ au respins chiar și ultima propunere a Guvernului pentru încheierea grevei generale. Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a spus, așadar, că profesorii sunt dispuși să continuie greva și săptămâna viitoare.

„Marți vor veni oamenii la școală și atunci vor decide… marți este grevă, alte date eu nu am la această oră, oamenii au semnat pentru grevă generală”, a mai spus Simion Hăncescu.

Cadrele didactice au convenit joi dimineață, de comun acord, să ceară 4.000 de lei pentru debutanți, chiar de luna aceasta. Majorarea salariului debutantului la 4.000 de lei a fost solicitarea profesorilor încă de la momentul declanșării grevei din Educație.

Pe de altă parte, guvernanții spun că oferta făcută ieri este ultima și îi acuză pe profesori că au cerut o majorare de 25%, solicitare pe care consideră guvernul că a îndeplinit-o prin acordarea sumei de 1.000 de lei brut (ar înseamnă o majorare de 25% doar pentru profesorii debutanți), pentru ca mai apoi să ceară 2.000 de lei brut, iar joi să vină cu noua solicitare, majorarea salariilor din această lună cu 60%. În timp ce liderii de sindicate anunță că greva continuă, Guvernul a adoptat OUG cu majorările respinse de profesori. Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că ordonanţa de urgenţă adoptată joi de către Guvern prevede majorarea salariului brut al tuturor cadrelor didactice şi cadrelor didactice auxiliare cu 1.000 de lei şi o creştere cu 400 de lei pentru cadrele nedidactice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: