Redactia.ro
Home » Știri » Profesorii sunt puși la colț de ANAF! Ce se întâmplă cu cei care fac meditații și nu își declară veniturile

Profesorii sunt puși la colț de ANAF! Ce se întâmplă cu cei care fac meditații și nu își declară veniturile

ANAF bani profesori

Profesorii au primit o nouă lovitură, după ce au fost luați la ochi de ANAF. O activitate care la prima vedere pare a fi inofensivă ar putea să îi coste scump pe cei care nu o declară la timp. Inspectorii nu iartă și sunt pregătiți să taie în carne vie.

Din ce în ce mai multe cadre didactice au început în ultimii ani să își ofere serviciile contra cost, după terminarea orelor de curs. Elevii aleg să meargă să facă meditații îndemnați fiind de părinți sau de nevoia de a lua un examen important, iar profesorii profită din plin. Totuși, reprezentanții ANAF sunt pregătiți să intervină pentru ca toate veniturile să fie declarate așa cum ar trebui, de fapt.

ANAF iese la atac împotriva profesorilor din România

Ministerul Educației face tot posibilul pentru a crea transparența de care mulți au nevoie în ceea ce privește veniturile care provin din meditații. Profesorii au obiceiul de a nu declara banii pe care îi încasează din această activitate, motiv pentru care s-a încercat găsirea unei soluții care să îi oblige pe aceștia să recunoască fiecare sumă pe acre o încasează în plus, pe lângă salariu.

Astfel, un proiect de lege care ar putea să se aprobe în curând susține că toate cadrele didactice care oferă meditații ar trebui să completeze o declarație de interese în care să menționeze foarte clar ce meditații oferă, dar și cui. Acest lucru ar putea să îi determine pe mulți să renunțe la această practică, doar pentru că ar însemna să piardă o parte din banii respectivi.

Când ar putea fi aprobat proiectul de lege

În acest moment proiectul de lege se află în plină dezbatere până pe 4 noiembrie, urmând ca după aceea să se ia decizia finală. Dacă va fi acceptat, prevederile vor începe să se aplice începând cu data de 1 ianuarie 2024. Toate declarațiile profesorilor ar urma să fie verificate de către unul dintre reprezentanții unității de învățământ de care aparține, însă momentan nu există detalii cu privire la sancțiunile care ar putea fi aplicate dacă nu se respectă clar toate regulile.

„Punem în aplicare prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar, act normativ care statuează explicit faptul că profesorii nu pot să desfășoare activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, având obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”, a anunțat Ministerul Educației într-o postare pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: