Redactia.ro
Home » Știri » ANAF anunță controale de amploare la persoanele fizice! Pe cine a pus Fiscul ochii

ANAF anunță controale de amploare la persoanele fizice! Pe cine a pus Fiscul ochii

ANAF anunță controale de amploare la persoanele fizice! Pe cine a pus ochii Fiscul

ANAF anunță controale de amploare la persoanele fizice! Iată cine este vizat și cine va fi supus verificărilor în perioada următoare.

ANAF anunță controale de amploare la persoanele fizice! Pe cine a pus ochii Fiscul

Inspectorii ANAF spun că au descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună, semn clar că este vorba despre evaziune fiscală. Lucian Heius, preşedintele ANAF, a precizat că se referă la comerţ online.

Între timp, firmele de curierat s-au conformat ordinului emis de ANAF prin care trebuie să raporteze detalii despre clienții care plătesc cumpărăturile online – ramburs, direct la curier. Astfel, Fiscul vrea să-i descopere pe vânzătorii online care nu plătesc dările la stat, a relatat europafm.ro.

„Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus această declaraţie (declaraţia 395, n.r.). Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună. Deci, acolo clar că este evaziune fiscală şi deja suntem în faza finală. Cred că la începutul lunii aprilie câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă”, a menţionat menţionat Lucian Heiuş, cu ocazia prezentării raportului de performanţă pe anul 2022, potrivit Agerpres.

Lucian Heiuş a făcut referire în conferința de presă și la comportamentul cotribuabilului român.

„Ştiu de un studiu care a fost făcut cu asistenţa Băncii Mondiale în urmă cu câţiva ani, în care s-a analizat comportamentul fiscal al contribuabilului român, respectiv acela moral – aşa a fost denumit moralul fiscal şi, din păcate, undeva la 60% dintre contribuabili spuneau că li se pare normal dacă pot să nu plătească un impozit, să nu-l plătească. Şi aici trebuie să lucrăm mult. Şi noi, ca şi ANAF, am şi demarat o acţiune în acest sens şi chiar prin Legea educaţiei dorim să se facă o instruire, o educaţie fiscală în şcoli, pentru ca tinerii de pe băncile şcolii, pe băncile facultăţii, să înţeleagă importanţa plăţii impozitelor şi taxelor şi să înţeleagă că nu este doar o obligaţie legală acest lucru, ci este şi o obligaţie morală să-ţi achiţi la timp impozitele şi taxele”.

În acest sens, deja au fost demarate câteva protocoale cu universităţi din România.

ANAF anunță controale de amploare la persoanele fizice! Pe cine a pus ochii Fiscul
Foto: Alexandra Pandrea – Mediafax Foto
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: