Redactia.ro
Home » Știri » Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China, ar putea fi adus în România

Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China, ar putea fi adus în România

Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China, ar putea fi adus în România

Profesorul român condamnat ,Marius Balo, condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru o faptă cu un prejudiciu de 80 de dolari, este posibil să fie adus în România.

Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China, ar putea fi adus în România

Profesorul universitar român, Marius Balo, a fost condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru o faptă cu un prejudiciu de 80 de dolari. Potrivit unui comunicat al casei de avocatură care l-a reprezentat pe Balo a transmis că acesta este posibil să fie transferat în România.

Clujeanul. Marius. Balo, care a fost condamnat în. China la 8 ani de închisoare pentru o faptă cu un prejudiciu de 80 de dolari, este cu un pas mai aproape de transferul în. România. În urma demersurilor, .Curtea de. Apel. Cluj, a dispus transferul în țară pentru continuarea executării pedepsei. Un pas necesar pentru ca. Ministerul.  Justiției să poată solicita acest transfer,” se arată în comunicat.

Marius Balo este închis de cinci ani într-o închisoare din China

Reprezentanții casei de avocatură din Cluj.-Napoca au precizat că începând din acest moment, continuarea procedurilor depinde de Ministerul Justiției, care poate accepta transferul cu partea chineză.

Pe 11 iulie, a fost prezentat cazul lui Marius Balo de către avocatul Eugen Iordăchescu care a declarat că profesorul român, se află închis de mai bine de cinci ani într-o închisoare din China. Potrivit acestuia, .Marius. Balo este forțat să lucreze 12 ore pe zi, fiind condamnat la 8 ani pentru o presupusă infracțiune de fraudă contractuală.

În 2010, profesorul universitar și antreprenor clujean, s-a stabilit în 2010 și a fost angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație. Xin.Dong.Fang. din Beijing. În anul 2013, acesta a ocupat funcșia de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. Timp de doi ani jumătate, acesta a fost ținut în arest preventiv, într-o cușcă de 16 m pătrați, în care se mai aflau 12 cetățeni chinezi, fiind scos de două ori pe lună, legat de mâini și picioare într-un scaun de metal. Avocatul susține că Marius Balo era obligat de gardieni să mărturisească faptele cu lacrimi în ochi în fața judecătorului, pentru a-i inspira milă.

Eugen Iordăchescu a criticat nepăsarea statului român cu privire la soarta profesorului chinuit în China.

Citeste si:Nicolae Stanciu, atacat cu pahare! S-a întâmplat la meciul Slavia Praga- Borussia Dortmund

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: