Redactia.ro
Home » Știri » Johannes Visscher apare într-un documentar din 1997

Johannes Visscher apare într-un documentar din 1997

GALERIE FOTO (2) Olandezul Johannes Visscher apare într-un documentar din 1997

Johannes Visscher apare într-un documentar din 1997. Olandezul acuzat de moartea fetiței de 11 ani din Gura Șuții, a apărut într-un documentar de artă, realizat în 1997,”TBS: Beneficiile îndoielii”. Tema filmului este reprezentarea clinicilor de specialitate unde sunt trimiși condamnații care suferă și de probleme psihice.

 Johannes Visscher apare într-un documentar din 1997

Potrivit Libertatea.ro, Johannes Vosscher a apărut într-o peliculă din 1997, în care erau prezentate clinicile unde sunt trimiși condamnații care suferă de probleme psihice. Producția a durat doi ani, aceasta reprezentând o pledoarie pentru a doua șansă acordată condamnaților. Sistemul TBS, funcționează în Olanda din 1928, iar judecătorii pot considera că anumiți infractori au comis fapte șocante din cauza unor probleme psihice. Conform acestora, condamnații trebuie redați societății după ce aceștia sunt tratați.

Pedeapsa maximă în justiția olandeză este de 30 de ani de închisoare, dar detenția într-o clinică TBS se poate prelungi până când hotărăsc psihoterapeuții că persoana condamnată este vindecată și poate să trăiască o viață normală.

De asemenea, în Olanda, un pedofil poate primi maximum 20 de ani de închisoare cu executare.

Visscher apare alături de trei condamnați internați la TBS

Johannes Visscher a fost internat într-una dintre clinicile TBS,„Dr. Henri van der Hoeven”, din Utrecht. Producția are patru părți, de câte 45 de minute, iar olandezul apare în partea a patra. Acesta apare alături de trei condamnați, un piroman, un criminal adolescent, care își omorâse un prieten și un hoț. Scopul TBS este să-i amestece pe deținuții pentru infracțiuni minore cu cei care au săvărșit fapte grave. Regizoarea filmului a declarat că prin acest film, a dorit să combată prejudecățile asupra acestor oameni. Toți pacienții au apărut în gros-planuri, pentru a nu fi identificați. Johannes vorbește despre faptele pentru care a fost condamnat, acesta atacase două femei. Psihoterapeutul încearcă să îl convingă pe Visscher că în interiorul lui se află și un violatar, nu doar un simplu atactor. Visscher se descria ca fiind „o bombă cu ceas, iar creierul său poate exploda oricând”.

De asemenea, olandezul povestește în documentar despre problemele pe care le-a avut cu tatăl său și despre mama sa, care l-a obligat, până la vârsta de 12 să doarmă în pat cu ea. Filmul a arătat că 85% dintre pacienții clinicilor TBS din Olanda nu au mai comis infracțiuni niciodată.

Citeste si:Un jandarm şi iubita lui, acuzaţi că au exploatat sexual două adolescente

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: