Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Când vine primăvara în ţară

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Când vine primăvara în ţară

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Când vine primăvara în ţară

Prognoza meteo pe 2 săptămâni a ANM indică faptul că vremea va fi foarte schimbătoare în următoarea perioadă. Vom avea temperaturi de primăvară, apoi treceri la temperaturi care nu vor depăşi 3 grade Celsius.

Vor cădea pecipitaţii în prima parte a intervalului prognozat şi după 24 februarie, în aproape toată ţara. Nu scăpăm încă de iarnă, pentru că vor mai ninsori şi temperaturi situate sub pragul de îngheţ.

Iată cum se prezintă vremea în intervalul 11 – 24 februarie 2019:

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Banat

În Banat, în prima zi de prognoză, vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade şi a minimelor de 2 grade.

În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi între -5 şi -4 grade.

În intervalul următor, până în jurul datei de 20 februarie, valorile termice vor creşte treptat cu aproximativ 6 – 7 grade cele diurne şi cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.

În primele două zile vor fi precipitaţii pe arii extinse şi, în general, moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitaţiile îşi vor mai face apariţia doar trecător şi pe suprafeţe mici.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Crişana

În Crişana, media regională a maximelor termice va fi în scădere de la 8 grade, în prima zi, până, în jurul valorii de 2 grade în data de 13 februarie.

Ulterior, se va încălzi uşor şi treptat, astfel că, în 20 şi în 21 februarie, maximele termice vor atinge, în medie, 9 – 10 grade. În următoarele trei zile se va răci uşor, cu aproximativ 2 grade.

Nopţile vor deveni reci, iar în intervalul 13 – 21 februarie media temperaturilor minime va fi sub pragul de îngheţ. Cele mai reci dimineţi vor fi cele de 13 şi 14 februarie, când minimele vor fi, în medie, de la -5 la -4 grade.

Vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe arii extinse în primele două zile, apoi vor fi slabe şi se vor semnala, cel mai probabil, în jurul datei de 14 februarie şi după 20 februarie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Transilvania

În Transilvania, vremea va fi caldă în prima zi, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 11 grade.

În următoarele două zile se va răci accentuat, iar valorile termice maxime se vor situa, în medie regională, în jurul a zero grade.

Va urma o încălzire, astfel că în data de 20 februarie media maximelor termice va ajunge până la 7 – 8 grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variaţii semnificative.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa în general între -9 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi posibil importante cantitativ în primele două.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Maramureş

În Maramureş, valorile termice maxime vor scădea de la o medie regională de 7 grade, în prima zi, până la 2 grade în data de 2 februarie.

Va urma o perioadă cu temperaturi maxime în creştere, care în intervalul 20 – 24 februarie vor fi, în medie, de 7 – 8 grade.

Media temperaturilor minime va avea variaţii în general între -6 şi zero grade. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în primele zile de prognoză, când vor fi în general moderate cantitativ, dar şi după data de 20 februarie, când cel mai probabil vor fi slabe.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Moldova

În Moldova, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade, în data de 16 februarie.

Ulterior, maximele vor creşte până spre 8 – 9 grade, în medie, în perioada 20 – 22 februarie, iar spre sfârşitul intervalului vremea se va răci din nou.

Minimele vor creşte spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie.

Tendinţa va fi, în general, după această dată, spre valori cuprinse între -3 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii mai ales între 11 şi 16 februarie, precum şi după data de 21 februarie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra, în medie regională, valori maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci de la o zi la alta, până spre 3 – 4 grade, în perioada 14 – 17 februarie.

Ulterior, maximele vor creşte până spre medii în jurul a 8 grade în data de 23 februarie, apoi vremea se va răci uşor.

În ceea ce priveşte temperaturile minime, creşterea de la începutul intervalului, spre medii în jurul a 5 grade, va fi urmată de o răcire a vremii ce va conduce la înregistrarea, în medie, a -2 grade în data de 19 februarie.

După această dată, minimele vor creşte spre valori medii în jurul a 2 grade în intervalul 22 – 24 februarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 februarie, dar şi în intervalele 14 – 18 februarie şi 22 – 24 februarie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Muntenia

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, apoi va intra într-un proces de răcire, urmând ca media regională a temperaturilor maxime să coboare spre 4 – 5 grade, în intervalul 13 – 16 februarie.

Apoi, maximele termice vor creşte treptat, spre medii în jurul a 11 grade în intervalul 20 – 23 februarie. Spre sfârşitul intervalului vremea se va răci uşor. Minimele vor creşte la începutul intervalului spre valori medii în jurul a 3 grade, apoi vor coborî spre medii în jurul a -4 grade, în 14 februarie.

Ulterior, tendinţa mediilor minimelor va fi de creştere uşoara spre -2, chiar zero grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 februarie, precum şi în intervalele 14 – 17 februarie şi 21 – 24 februarie.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Oltenia

În Oltenia, valorile maxime vor coborî de la o medie de 10 grade la începutul intervalului, spre medii de 4 – 5 grade în data de 14 februarie. Ulterior acestei date, maximele vor creşte uşor şi treptat, urmând ca, până la sfârşitul intervalului, să se înregistreze, în medie, 11 grade.

Minimele vor creşte în primele zile ale intervalului spre medii regionale în jurul a 2 grade, apoi vor coborî spre -6 grade, în 14 februarie.

Tendinţa generală, după această dată, va fi de creştere, până la o medie de zero grade, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11, 12 şi 13 februarie şi, din nou, spre sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Munte

La munte, în prima zi, media temperaturilor maxime va fi de 2 – 3 grade, după care va scădea până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor, tendinţa va fi în general de creştere, iar între 18 şi 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a zero grade.

Nopţile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 şi -6 grade. Vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, importante cantitativ pe 11 şi 12 februarie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Citeşte şi: Cod galben de ninsori în ţară!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: