Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru 18 martie – 15 aprilie. Când scăpăm de ploi și când revine căldura?

Prognoza meteo pentru 18 martie – 15 aprilie. Când scăpăm de ploi și când revine căldura?

Prognoza meteo 1 mai 2024. Minivacanța începe cu ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat prognoza pentru perioada 18 martie – 15 aprilie, oferind o privire asupra evoluției vremii în următoarele săptămâni în întreaga țară. Prognoza indică atât momentele în care ne putem aștepta la scăderea precipitațiilor, cât și la revenirea temperaturilor mai ridicate.

Prognoza meteo pentru 18 martie – 15 aprilie

În ultimele zile, România a fost martora unor condiții meteorologice variate, caracterizate de ploi, ninsori și temperaturi scăzute. Cu toate acestea, conform prognozei ANM, există speranța că în weekendul următor situația se va schimba, cu toate că săptămâna viitoare este prevăzut un nou episod cu vreme capricioasă.

Când scăpăm de ploi și când revine căldura?

În perioada 18 martie – 15 aprilie, majoritatea zonelor țării vor înregistra precipitații, iar în est, sud și sud-est se prognozează cantități excedentare de ploi. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne prietenoase, situându-se în jurul mediei normale pentru această perioadă.

Odată cu intrarea în a doua săptămână a intervalului menționat, se așteaptă o creștere considerabilă a temperaturilor în întreaga țară. Acestea vor depăși valorile specifice perioadei, cu cel mai ridicat nivel de căldură înregistrat în vestul și nord-vestul României în săptămâna 25 martie – 1 aprilie.

În prima săptămână din aprilie, specialiștii prevăd temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Această perioadă va aduce un val de căldură în toate regiunile României.

În intervalul 8 aprilie – 15 aprilie, temperaturile vor cunoaște o ușoară scădere, însă vor rămâne peste medie. De asemenea, se prognozează că cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de valorile normale pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

Astfel, prognoza ANM pentru perioada 18 martie – 15 aprilie oferă o imagine a evoluției vremii în următoarele săptămâni. Cu toate că vor fi înregistrate precipitații și variații de temperatură, există perspective de revenire treptată a căldurii, în special în a doua parte a intervalului menționat. Este important ca locuitorii din toate regiunile să fie pregătiți pentru aceste schimbări și să urmărească actualizările și avertismentele meteorologice pentru a se adapta corespunzător.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: