Redactia.ro
Home » Știri » Când scăpăm de ploi şi de vremea rece? Directorul ANM a făcut anunțul

Când scăpăm de ploi şi de vremea rece? Directorul ANM a făcut anunțul

Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină în 17 județe. Zonele vizate de vremea rea

Într-o informare recentă, Elena Mateescu, conducătoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a adus vești proaspete despre evoluția vremii în România. Cu toate că ploile abundente și vremea rece au marcat începutul primăverii, se pare că schimbările sunt în drum spre a aduce temperaturi mai ridicate și condiții mai prietenoase. Iată detaliile!

Când scăpăm de ploi şi de vremea rece?

Potrivit prognozei actualizate prezentate de către directorul ANM, în zona montană, la altitudini de peste 1.200 de metri, se vor înregistra ninsori consistente, cu depuneri locale de zăpadă. De asemenea, în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei sunt posibile precipitații mixte. Informarea meteorologică emisă menține valabilitatea până vineri, la ora 10:00.

Directorul ANM a făcut anunțul

Această informare vine la scurt timp după ce România a fost afectată de precipitații abundente, cu cantități de apă între 10 și 15 litri pe metru pătrat în majoritatea regiunilor, iar în zonele montane și din Transilvania și Muntenia, acestea au depășit chiar și 40 de litri pe metru pătrat.

Despre situația din București, directorul ANM a menționat că se așteaptă la valori ale cantităților de apă în jur de 10 litri pe metru pătrat. În ceea ce privește temperaturile, vremea se menține relativ rece, cu maxime care nu vor depăși 12-14 grade Celsius și minime ce pot coborî până la 4 grade Celsius.

„În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte. 

De altfel, informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare până vineri, la ora 10:00.

Vorbim de precipitații în toate regiunile și cantități de apă între 10-15l/metru pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia precipitațiile vor acumula 25-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/ metru pătrat.

Şi în Capitală ne așteptăm la valori ale cantităților de apă în jurul a 10l/metru pătrat, iar din punct de vedere termic, vremea rămâne la valori la nivelul maximelor care nu vor depăși 12-14 grade Celsius, cu minime, cel puțin în Capitală, destul de coborâte, 4 grade Celsius și în continuare o vreme închisă. 

Veștile sunt bune, deoarece mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16-17 grade Celsius”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, miercuri, la Antena 3 CNN.

Totuși, există vești bune în perspectivă. Conform estimărilor, începând de sâmbătă, temperaturile vor începe să crească din nou, ajungând până la 16-17 grade Celsius. Acest lucru poate aduce o ușurare binevenită pentru cei care așteaptă cu nerăbdare sosirea unei vremi mai calde și mai însorite.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: