Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru perioada 16-24 iulie 2022. Scăpăm sau nu de caniculă?

Prognoza meteo pentru perioada 16-24 iulie 2022. Scăpăm sau nu de caniculă?

Prognoza meteo pentru perioada 16-24 iulie 2022. Scăpăm sau nu de caniculă?

O atenționare de cod galben intră în vigoare astăzi, 16 iulie 2022. Iată și care va fi prognoza meteo estimativă a specialiștilor ANM, pentru săptămâna 17-24 iulie 2022.

Prognoza ANM pentru perioada 16-24 iulie 2022. Scăpăm sau nu de caniculă?

Vremea extrem de călduroasă a pus stăpânire pe întreaga țară și nu numai. Astăzi, însă, o să ne mai răcorim puțin dacă putem spune astfel, pentru că ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru o parte a țării.

Mai exact, începând cu ora 14:00 și până la ora 22:00, în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, o să plouă torențial în unele zone și chiar cu grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Cum va fi vremea în țară în perioada 17-24 iulie 2022

Banat. Șanse mici de ploaie, însă doar astăzi, 16 iulie, și doar în zone restrânse. Vremea va fi mai degrabă caniculară, în special în perioada 18 – 22 iulie 2022. Așteptați-vă la temperaturi maxime care vor ajunge și la 39 de grade Celsius.

Crișana. Toată săptămâna o să fie cald, extrem de cald, în această zonă a României. Exact ca în Banat, „vârful” temperaturilor ridicate o să fie atins în perioada 18-22 iulie. Vorbim de temperaturi caniculare și disconfort termic accentuat, așa că încercați să evitați să ieșiți din case în anumite intervale de timp, ca să vă protejați.

Transilvania. Va predomina vremea caldă și în Transilvania, chiar călduroasă în unele
zile în jumătatea de vest a regiunii. În medie, vor fi valori diurne de 27…32 de grade şi
nocturne 12…16 grade. Pentru perioada 19-22 iulie, o să se amplifice valul de căldură, așa că putem vorbi de caniculă pe alocuri și disconfort accentuat.

Maramureș. Nici Maramureșul nu vede pic de ploaie prea curând. Temperaturile cresc treptat de la o zi la alta, iar cel mai cald va fi în intervalul 18-22 iulie. Atunci, specialiștii ANM estimează un val de căldură persistent, în intensificare, cu caniculă şi disconfort accentuat în mare parte a regiunii.

Moldova. Valul de cădură va persista și peste această parte a țării, în special în perioada 19-22 iulie. În acele zile de arșiță, așteptați-vă la temperaturi care vor ajunge în jurul valorii de 36 de grade Celsius.

Dobrogea. Deși Dobrogea are mai degrabă temperaturi normale pentru această perioadă a verii, și aici o să apară canicula. În perioada 19 – 23 iulie, specialiștii ANM vorbesc despre regim termic canicular şi disconfort ridicat în mare parte a regiunii, plus valori de 30…33 de grade la malul mării.

Muntenia. Doar astăzi, 16 iulie, vor fi ploi de scurtă durată, însă zilele următoare vremea călduroasă o să își reintre în drepturi. Între 18 şi 22 iulie, prognoza meteo arată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu temperaturi care vor depăși în medie 38 de grade Celsius.

Oltenia. Vreme foarte călduroasă și aici, în special în intervalul de timp 18-22 iulie, cu temperaturi estimative de 38 de grade Celsius și disconfort termic.

Există o șansă să vă mai răcoriți cu adevărat doar dacă mergeți la munte. Acolo, deși temperaturile vor creşte semnificativ, iar vremea va fi deosebit de caldă, mai ales între 19 şi 22 iulie, media maximelor –mai ales la altitudini mai joase – va de fi 24…26 grade, iar a minimelor de 10…15 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: